RADOSTI RODITELJSTVA

IDEMO PAPATI? Melje špagete rukama i nogama, a ponosni otac puca od smijeha

Svaki normalan roditelj želi da mu dijete dobro i zdravo jede. Međutim, to nastojanje ponekad može biti pravi užas, pogotovo ako ispod kuhinjskog stola imate tepih, a oni su još jako, jako mali.

Divno je gledati kako uživaju u špagetima, kako ih jedu rukama, ponekad i nogama, kako uništavaju stolnjak, kako sve curi na pod, kako se crveni umak upija u tepih koji smo, nadobudno, ostavili u kuhinji.

Kažu kako maloj djeci najviše godi hrana koju sami pojedu, u odnosu na onu koju roditelji nastoje što opreznije staviti u njihova mala usta. Špagete su odličan ručak za malo dijete, a prve pamti svaki roditelj.

Doista, rijetki su oni koj su preživjeli taj događaj bez ijedne mrlje, a ova mala djevojčica zorno demnostrira to divno iskustvo, koje se ureže u pamćenje svakog ponosnog roditelja.

Uzaludni su napori u tako ranoj dobi djecu učiti rukovati sa žlicama ili vilicama. Jedino oruđe koje ovo dijete u bitki sa špagetima ima su njezine malene ručice.

I nema ničega slađeg od nereda koje napravi dijete, dok tako slatko jede, a ova je djevojčica svoju radost podijelila i s mlađom sekom. Tata se, gle čuda, slatko nasmijao ovom “užasu”..

 

Povratak na Net.hr