PRIZNANJE PRED KOJIM JE SVIJET ZASTAO, ČOVJEK KOJI 'LIJEČI' HOMOSEKSUALNOST KAŽE: / 'Ja sam gej. Ova terapija ne funkcionira'

Game je više puta rekao da su LGBT osobe, koje nisu promijenile svoju seksualnost, osuđene na propast

4.9.2019.
14:19
Twitter/Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

McKrae Game (51), osnivač jednog od najvećih američkih programa terapije za liječenje homoseksualizma javno je priznao da je gej, piše Independent. Game je više od 20 godina proveo obećavajući klijentima "slobodu od homoseksualnosti" u svojim centrima "Nada za dobrotu". Naime, u njegovim centrima je provedena široka diskreditirana praksa namijenjena suzbijanju ili promjeni čovjekove seksualnosti preko savjetovanja ili religije. Ova praksa je trenutno zabranjena u 18 američkih država.

Game je više puta rekao da su LGBT osobe, koje nisu promijenile svoju seksualnost, osuđene na propast. Nakon što je priznao da je gej, ujedno je priznao da njegova praksa ne funkcionira. Rekao je da "terapija konverzije nije samo laž, već je i vrlo štetna jer je riječ o lažnom oglašavanju". Kazao je da je bio vjerski fanatik koji je naudio ljudima. "Ljudi su rekli da su pokušali samoubojstvo zbog onoga što sam im govorio. Znam da su sada na psihoterapiji zbog mene. Zašto bih to onda htio nastaviti?", komentirao je Game.

Gospodin Game, koji se u lipnju prvi oglasio na Facebooku, nije prvi vođa ovakve terapije koji je napustio praksu i priznao da je homoseksualac. Alan Chambers, bivši predsjednik Exodus Internationala, ugasio ga je 2013. godine i priznao da je gej.

'HOMOSEKUSALIZAM NIJE BOLEST I NE TREBA GA LIJEČITI': Njemačka će zabraniti terapije kojima se gejeve pokušava 'izliječiti'

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali