OPA, ŽENE BI SE ZBOG OVOGA ODREKLE ČAK I SEKSA: / Razlog je zapravo tužan, a za sve je kriv - Facebook

Image
Foto: Profimedia

Nošenje bikinija u današnje vrijeme može izazvati nelagodu, a žene koje osjećaju pritisak da smršave, velikim dijelom za to krive Facebook

3.6.2020.
11:37
Profimedia
Play logo

Sezona bikinija je pred vratima i žene osjećaju golemi pritisak da moraju izgledati savršeno utegnuto na plaži. Nova studija otkrila je rastuću nesigurnost kod žena kada je riječ o skidanju u kupaće kostime.

Image
'SVI MISLE DA SMO SESTRE': /

Majka (43) i kći (19) izgledaju kao vršnjakinje; možete li pogoditi koja je koja?

Image
'SVI MISLE DA SMO SESTRE': /

Majka (43) i kći (19) izgledaju kao vršnjakinje; možete li pogoditi koja je koja?

Velikim dijelom za to krive Facebook

Časopis Shape udružio se s FitSugarom za istraživanje, koje je pokazalo da bi 68 posto žena bilo spremno odreći se seksa na mjesec dana i više, u zamjenu za idealno tijelo. Pritisak da smršave prije ljeta osjeća čak 82 posto žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 50 posto žena mrzi svoj trbuh, dok je njih 29 posto najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vježba tijekom proljetnih mjeseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vježbe za struk.

Zbog sve veće popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagodu, a žene koje osjećaju pritisak da smršave, velikim dijelom za to krive Facebook. Oko 90 posto žena nikad ne bi "lajkalo" fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 posto žena zamolilo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

shimmer fallback
shimmer fallback

Panika pred odlazak na plažu

Polovina ispitanih žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije osjećaju ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 posto njih dobro osjeća i u muškom društvu. Manje od 10 posto žena osjeća se privlačno među nepoznatim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 60 posto žena redovito odlazi na dijetu prije ljetne sezone, od kojih 53 posto smanjuje unos kalorija, 22 posto ih se odriče ugljikohidrata, a njih 15 posto odlučuje se za alternativna rješenja. Najveću tjeskobu predstavlja im skidanje posljednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, što muči vrtoglavih 79 posto žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjoj kulturi, koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tijela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse, prenosi Daily Mail.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo