Play ponuda

Revija s punašnim ženama nije dobro primljena

shimmer fallback

Modna industrija često je na udaru medija i javnosti zbog nekih svojih poteza. Šokiraju veličajući koščate modele, a ovaj put su pretjerali s onima koje imaju previše kilograma.

26.8.2011.
12:49
Play ponuda

U posljednje vrijeme mediji i modna industrija sve češće 'guraju' punašne modele. Talijanski Vogue je za naslovnicu svog lipanjskog izdanja odabrao tri punašne ljepotice, a V magazin je čitavo siječanjsko izdanje posvetio takvim ženama.

No, Big Is Beautiful (BIB) modna revija koja se održala u sklopu Sydney Fashion Festivala i koju su nosile punašne manekenke, pobrala je dosta kritika koje se odnose na to da ovakva kampanja modne industrije propagira nezdrav način života, suprotan veličanju mršavica.

Reviju je otvorila te prva pistom prošetala Robyn Lawley, prva punašna ljepotica koja je krasila stranice australskog Voguea i od stranih medija je pobrala pohvale, no druge manekenke koje su šetale pistom za ovu priliku opisali su kao puno više od punašne, te alarmantno debele.

Daily Mail navodi citat australskog novinara Damiana Woolbougha: 'U modnoj industriji ima mjesta za žene svih veličina, a pravi dokaz za to su pozitivne kritike koje je dobila Robyn Lawley kada se pojavila na naslovnici Voguea. No, debeli modeli šalju neodgovornu poruku javnosti o potrebi za zdravom prehranom i tjelovježbom, isto kao što krivu poruku šalju i modeli koji na modnoj pisti pokazuju kosti rebara.'

Istovremeno, National Obesity Forum ističe da premršavi modeli šalju daleko štetniju poruku.

Vezani članci:

arti-201108010656006 arti-201108150237006 arti-201108240356006

Play ponuda
Play ponuda