Play ponuda

Pet stvari koje odjeća govori o vama, a kojih možda niste ni svjesni

Image
Foto: Giphy

Oslikava karakter, utječe na zdravlje, stvara povjerenje

3.10.2016.
19:01
Giphy
Play ponuda

Je li moguće da odjeća stvarno čini čovjeka? Prema nekim znanstvenim studijama, ova naizgled banalna, svakodnevna stvar itekako utječe na to kako će nas netko doživjeti, a može čak utjecati na cjelokupno zdravlje. Teško vam je u to povjerovati? Čitajte dalje.

1. Boja odjeće

shimmer fallback
shimmer fallback

Određena boja odjeće govori određenu stvar o onom tko je nosi. Crvena, primjerice, zrači seks, a privlači i žene i muškarce kao pčele na med. Crna pokazuje da ste ozbiljni i da ne prihvaćate 'ne' kao odgovor. Bijela odiše nevinošću i poštenjem, a plava povjerenjem. Zelena odaje da ste smireni, a siva je klasična boja u poslovanju jer je neutralna.

Žuta i narančasta su vesele boje, ali također najviše umaraju oko pa nisu za neke ozbiljnije poslovne sastanke ili previše formalna druženja.

2. Odijevanje ima veze sa zdravljem, ali i određuje uspješnost braka

shimmer fallback
shimmer fallback

Neke studije su potvrdile da ljudi koji nose radne uniforme imaju manju stopu smrtnosti od onih koji zarađuju istu količinu novca, a ne nose uniforme. Također, ako se osjećate mlađe nakon što odjenete određenu odjeću, to se manifestira boljim zdravljem.

Način odijevanja utječe i na uspješnost braka među celebrity damama. Formula koja određuje koliko će brak potrajati uključuje dob supružnika, duljinu udvaranja i seks faktor. Ovo zadnje posebice se odnosi na žene i koliko su prikupile klikova na Googlu zbog izazovne odjeće.

3. Dizajnerska odjeća

shimmer fallback
shimmer fallback

Rezultati studija su pokazali da volimo nositi odjeću s markom jer time ostavljamo dojam da smo na višem položaju u društvu, što nesvjesno tjera ljude da su pristojniji prema nama.

4. Odjeća i karakter

shimmer fallback
shimmer fallback

Ako volite tamnu odjeću, kažu studije, skloni ste neurotičnosti. Neuredna i nekonvencionalna odjeća skrivaju slobodoumnu osobu otvorenu k novim iskustvima, dok dubok dekolte i skupi dizajnerski komadi ukazuju na narcisoidnost u ženama.

5. Odjeća i povjerenje

shimmer fallback
shimmer fallback

Jeste li znali zašto u većini slučajeva vjerujete svom liječniku? Upravo zato jer nosi bijelu kutu koja u vama nesvjesno izaziva takvu reakciju. Isto tako, pjesme nekog glazbenika više će vam se svidjeti ako vam se sviđa njegov način odijevanja.

Play ponuda
Play ponuda