Play ponuda

NAPOKON ODGOVOR / Zasto neki muskarci vise vole zene s dugom, a neki s kratkom kosom

shimmer fallback

Stil je ono sto razlikuje ljude. On se moze dijeliti ili prenositi na nekoga, no nikada se ne moze kopirati.

13.5.2015.
11:04
Play ponuda

Zene diljem svijeta jos se uvijek boje eksperimentirati sa stilom, a to se odnosi i na njihovu frizuru. Ako frizura prikazuje zeninu osobnost, zasto se boje iskazati je?

Vjerojatno zato sto se boje da ce manje privlaciti muskarce, a u tome ima i istine. Anketa Daily Maila iz 2008. godine pokazalo je da cak 43 posto muskaraca zene s dugom, valovitom kosom smatra najvise seksi. Kreativnije frizure poput kratke kose ili boba dobile su samo sedam i sest posto glasova, pise Elite Daily.

Dugacka kosa je dosadna, bas kao i muskarci koji ju preferiraju. Mozda jest 'ljepsa', no to nije ono sto zenu cini pozeljnijom. Pogledajmo zasto.

Duga kosa

Muskarci koji vise vole duge kovrce ocito su pripadnici 'stare skole', s obzirom na to da je dugacka kosa stoljecima bila simbol zenstvenosti.

Zene na odrzavanje svoje kose trose sulude iznose novca, ne samo zato sto smatraju da je izgled vazan, nego zato sto njihova kosa reprezentira njihovu osobnost, razmisljanje i stavove.

No, predstavlja i vise od toga. Prema istrazivanju hinsza, Matza i Patiencea, "duljina i kvaliteta kose mogu se ponasati kao pokazatelj zenine mladosti i zdravlja i naznaciti njezin reproduktivni potencijal".

Postoji teorija i da muskarci vise vole dugokose zene kako bi se mogli igrati njihovom kosom.

Kratka kosa

U clanku pod naslovom 'Znanost o pozeljnosti' Apeles istrazuje vise razlicitih aspekata zenskog bica koji ju cine pozeljnom. Unatoc svim razlicitim fizickim znacajkama zena, Apelesov prijatelj Laurence kaze da je "najpozeljnija zena ona koja je zivahna - koja izrazava ono sto zeli i trudi se to postici".

Twiggy je bila seksi. Imala je kratku kosu i osebujan stil, i bila je pozeljna. I bas ju je bilo briga je li njezina frizura privlacna muskarcima ili nije.

"Moja kosa uvijek mi je bila vazna i bila je veliki dio mog imidza tijekom godine", izjavila je pjevacica i model 60-ih.

"Nadam se da sam potaknula zene da se pouzdaju u svoj osobni stil i da se ne boje isprobati nesto novo", rekla je Twiggy.

Tijekom posljednjih nekoliko godina androgeni izgled, kakav je u svoje vrijeme popularizirala Twiggy, usao je na velika vrata u modni svijet. Spolne granice polako se brisu: muskarci su napustili siroku, vrecastu odjecu i obukli uske kosulje i odijela koja im isticu liniju, a zene su se pocele oblaciti 'komotnije'.

Ako je Andrej Pejic mogao nositi zenske revije, zasto vi ne biste mogli izraziti svoju osobnost kratkom kosom?

Zakljucak: Sve je u stilu.

"Kratka kosa mice ocitu zenstvenost i zamjenjuje ju sa stilom", kaze Joan Juliet Buck iz Voguea, dodavsi da lice tako dolazi vise do izrazaja.

Mozete se prikloniti masi i nositi konvencionalnu dugu kosu ili mozete prihvatiti izazov i skratiti ju. Zapamtite, sto je vasa frizura neobicnija, to cete se cini zanimljivijima. Isprobajte.

Play ponuda
Play ponuda