FOTO: / Edita Misirić u društvu majke nosila reviju!

Završna večer Dove Fashion.hr modnog događanja za sezonu proljeće/ljeto 2012.

2.10.2011.
20:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Doajenka hrvatske mode Branka Donassy otvorila je završnu večer Dove Fashion.hr-a kolekcijom u kojoj se mogu naći svi dnevni modeli potrebni u garderobi.

'Stvaranje svake kolekcije za mene je kreativni proces koji je slijed raznih nakupljenih impresija, razmišljanja, emocija, a sve se događa spontano i intuitivno. U tome je čarolija. Ova kolekcija izrađena je od posebnih prirodnih materijala, lana i pamuka inovativnih struktura s naročitim završnim tehnološkim obradama sa mat ili sjajnim vodoodbojnim premazima. Takvom obradom postignuti su zanimljivi vizualni efekti ali i izuzetna odjevna kvaliteta. Linije su negdje određene strogim istaknutim rezovima, a negdje velikim razgibanim površinama pokrenutim pokretima tijela', izjavila je Branka Donassy.

Nakon Donassy uslijedile su kolekcije Rio Man Collection by Klarić i Rio Man Collection by Mrvoš. Klarićeva kolekcija nastavlja se na prethodnu kolekciju, što tonalitetom u bojama kolekcije, što krojem koji je prilagođen industrijskoj proizvodnji i masovnoj proizvodnji. 'Kolekcija je namjenjena mlađem poslovnom muškarcu koji određenim detaljima na reverima, rukavima, hlačama ipak zadržava poslovni izgled. Boje siva, bež, plava, siva i crna samo su dio od temelja od kojeg je napravljena kolekcij, dok potpuni izgled pronalazimo obradi unutrašnje strane sakoa koja je zaista dostojanstvena pravog muškog odijela', izjavio je Ivica Klarić.

Kolekcija Zorana Mrvoša donosi elegantne haljine, tunike i široke hlače, te predlaže smeđu, bijelu i tamno plavu kao boje koje će se nositi sljedeće sezone.

Fantastičan modni dvojac eNVy room prikazao je iznimno ženstvenu i očaravajuću kolekciju. 'Nova kolekcija obiluje neonskim bojama koje su obilovale na techno partyjima u rave kulturi. U novoj kolekciji prevladavaju haljine, duge i kratke. No, novost je ta da smo unutar kolekcije ubacili i pokoju haljinu iz basic, naše jeftinije linije, pa tako pomirili dnevno i večernje', izjavili su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović.

Još jedna kolekcija iz projekta Fashion.hr Industrija pokupila je ovacije publike. Additive collection Arena add Galaš obiluje pastelnim, svijetlim i pješčanim tonovima u ravnim dekonstruktivnim elementima i pomacima u kroju gdje se jedna haljina može nositi u nekoliko varijanti i na nekoliko načina. O kolekciji Igor je izjavio: 'Ova kolekcija svojevrsni je nastavak mog rada i istraživanja u području pletiva i razrade krojeva. To je druga kolekcija za modnu kuću Arena. Inspiracija za kolekciju je opuštena silueta i ženstveno sportsko klasični look s poslovnim karakterom. Materijali korišteni u izradi kolekcije su pamučno i laser pletivo u raznim strukturama u kombinaciji sa najkvalitetnijim finim strukturama materijala u čistim pastelnim tonovima ili sa uzorkom u kojem se isprepliću po tri različita pastelna tona'.

Iznenađenje večeri bila je vrlo zanimljiva revija slovenske grupe dizajenera pod imenom Squat koji su prikazali kolekciju u crnoj i bijeloj boji s dodatcima sive i zlatne. Kombinirali su različite vrste materijala, poput vune i laganih tkanina te stvorili vrlo zanimljive odjevne predmete, pomalo čak i avangardne.

Dove revija Nas dvije by Martina Felja pokupila je apsolutne ovacije publike, a prikazuje beskonačna lica žene kao vječnu inspiraciju u različitim refleksijama, odrazima.

Ova vrlo emotivna revija pokazala je da su njegovana koža i samopouzdanje najljepši modni dodatak.

Svoje najljepše 'ja' pokazale su u parovima glavne zvijezde večeri, a to su: Edita Misirić i njena mama, Rajana Rausavljević i Barbara Radulović, Antonija Mandić i Antonija Stupar Jurkin, Nevena Rendeli i njena mama, Karmela Vukov Colić i kćer, Lucija Hranjec i mama, Marijana Batinić i sestra, Rafaela Franić i Mare Milin, te Lorena Nosić i mama.

Iz prvih redova revije su gledali: Mirna Jukić, Ana Jelušić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Iva Balaban, Danijela Alavanja, Ecija Ivušić, Helena Minić, Nenad Korkut, Mara Bratoš, Anita Dujić, Tatjana Jurić, Dunja Mutevelić, Vanja Halilović i Duško Modrinić.

Vezani članci:

arti-201110010593006 arti-201109291474006 arti-201110010001006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali