Play ponuda

Otvoren najveći park za pse u Hrvatskoj

shimmer fallback

U ponedjeljak, 6. listopada, otvoren je posebno uređen prostor za pse pod nazivom 'Vau park' u zagrebačkim Ravnicama. Ovaj najmoderniji park za pse prostire se na 1.

6.10.2014.
12:13
Play ponuda

Lokaciju za izgradnju parka osigurao je Grad Zagreb, u skladu sa svojim prostornim planom uređenja, dok su sredstva za uređenje i opremanje donirali Nestlé Purina i Pet centar.

„Otvorenje ovog parka u skladu je s našim planom da u svakoj gradskoj četvrti otvorimo po jedan park za pse te na taj način vlasnicima i njihovim kućnim ljubimcima osiguramo dovoljno prostora za druženje na otvorenom. Nadam se da su vlasnici i njihovi ljubimci zadovoljni odrađenim poslom“, poručio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Glavni projektant Vau parka je arhitekt Duje Dvornik, koji je park projektirao tako da vlasnicima pasa omogući prilaz s dvije strane, ovisno o tome dolaze li pješice ili automobilom. Vau park je osmišljen kao travnata površina s dva opločena „otoka“ povezana pješačkom stazom, koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa. Jutarnji „otok“ uklopljen je u postojeće visoko zelenilo, dok je popodnevni opremljen klupom s nadstrešnicom tako da, osim kao zaštita od sunca, može poslužiti i kao zaklon vlasnicima pasa za kišnih dana.

Pri izboru postojeće i dizajniranju nove moderne opreme koristili su se prirodni materijali, u skladu sa iskustvima komunalnog poduzeća „Zrinjevac“ u uređenju i opremanju javnih parkova u Zagrebu.

Play ponuda
Play ponuda