Greške vlasnika kućnih ljubimaca: Najveće greške koje rade vlasnici kućnih ljubimaca

Image

Ne tretirajte ljubimce kao ljude i nikada ih ne vozite u automobilu nevezane. Slijedi nekoliko savjeta stručnjaka o kućnim ljubimcima.

13.4.2021.
8:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1. Ne birate ljubimca koji odgovara vašem stilu života

Morate biti realni po pitanju vremena koje možete posvetiti ljubimcu. Koliko vremena imate za vježbanje, trening i igru?

2. Tretirate ga kao čovjeka

Vlasnici kućnih ljubimaca često zaboravljaju da psi i mačke nisu ljudi s krznom. Lijepo je imati ljubimca kao dio obitelji, ali morate znati da životinje imaju svoje potrebe.

3. Hranite ih kuhanim kostima

Kuhane kosti predstavljaju opasnost jer mogu zapeti u ustima ili jednjaku. Uvijek ih hranite sirovim kostima.

4. Ne ulažete dovoljno u dresuru

Dresura štenca imat će veliki utjecaj na njegovo ponašanje kao odraslog psa. Važno je nastaviti s dresurom tijekom adolescencije jer je to vrijeme kada hormoni divljaju i psi postanu lako rastrojeni.

5. Ne omogućujete im dovoljno psihičke i fizičke aktivnosti tijekom dana

Kada vas dugo nema kod kuće, važno je da vaš ljubimac ima što raditi. Trebao bi vježbati prije nego odete i ostaviti im neku aktivnost. Primjerice, psi se mogu zabaviti interaktivnim igračkama za žvakanje, a mačke trebaju penjalice i nešto za grebanje.

6. Mislite da je slatko što vam je ljubimac pretio

To je jednako opasno za ljubimce, kao i za ljude. Pretilost ih čini osjetljivima na brojne zdravstvene probleme, uključujući dijabetes i srčane bolesti.

7. Ne pazite na dentalnu higijenu ljubimaca

Upale desni česte su kod ljubimaca i mogu im prouzrokovati velike bolove. Ljubimci trebaju redovite preglede zuba te prehranu s tvrdom hranom i idealno, sirove kosti.

8. Zaboravljate ažurirati identifikacijske podatke

Čest problem, posebno kod čipiranih ljubimaca, je što se ne ostavljaju novi podaci poput adrese i broja telefona. To je jako važno u slučaju da vam se ljubimac izgubi.

9. Mačku ne držite u zatvorenom prostoru

Mačke koje žive u zatvorenom prostoru često žive duže od onih koje žive vani, jer nisu u opasnosti da ih udari automobil, da se zaraze ili ih napadne druga životinja.

10. Ljubimac nije osiguran u automobilu

Ako naglo zakočite ili doživite prometnu nesreću, ljubimac koji sjedi neosiguran lako će izletjeti kroz prednje staklo. Vlasnici pasa moraju osigurati sanduk ili košaru koje se mogu vezati.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču