'PRVA I POSLJEDNJA LJUBAV' / Što će sada biti s kraljičinim ljubimcima? Iza nje su ostala četiri psa, nagađa se o njihovoj sudbini

Image
Izvor: Profimedia

Kraljica Elizabeta je imala posebnu ljubav prema korgijima

9.9.2022.
11:09
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je jučer popodne umrla 96-godišnja kraljica Elizabeta II., svijet je ispunjen tugom i neizvjesnošću. Među brojnim pitanjima koja donosi kraljevska smrt, mnogi su znatiželjni što će biti s Elizabetinim psima.

Voljela je životinje

Kraljica je bila velika ljubiteljica životinja koja je skupljala krznene prijatelje tijekom svog života (procjenjuje se da je bila ponosna vlasnica više od 30 korgija tijekom svog života). Iza nje su danas ostala četiri njena psa.

Smatra se da su Elizabetini psi među njezinim najdosljednijim ljubavima. "Ona voli životinje i apsolutno obožava pse. Bili su joj prva ljubav i bit će joj posljednja. ", rekla je Ingrid Seward, kraljevska biografkinja, za Newsweek.

shimmer fallback
shimmer fallback

Psi kraljice Elizabete II.

U trenutku smrti 8. rujna 2022. kraljica Elizabeta II. imala je četiri psa. Najstarija od njezinih pasa je Candy, za koju se vjeruje da ima 13 godina. Candy je mješanac korgija i jazavčara, poznata i kao dorgi, prema Harper's Bazaaru.

Prethodno je otkriveno da kraljica nije namjerno uzimala još štenaca svojoj obitelji jer nije htjela ostaviti niti jednog mladog psa, rekla je treneru konja 2015. godine, a izvijestio je The Independent. Međutim, kraljica je posljednjih godina primila još dva korgija u svoju kraljevsku obitelj.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kad je njezin suprug princ Philip bio hospitaliziran 2021., kraljica je dobila Muick, koji je ime dobio po mjestu u blizini dvorca Balmoral, jednom od Elizabetinih omiljenih ljetnih utočišta.

Princ Andrew i kraljičine unuke, princeze Beatrice i princeze Eugenie, poklonile su joj još jednog korgija na Philipov 100. rođendan prošlog lipnja, piše The Independent. Kraljica je također bila ponosna vlasnica nagrađivanog koker španijela po imenu Lizzie. Lizzie je ušla u palaču u siječnju 2022., izvijestio je The Daily Mail.

shimmer fallback
shimmer fallback

Odakle kraljičina ljubav prema korgijima?

Sve je počelo s prvim štencem kraljice Elizabete. 1933. godine Elizabetini roditelji dočekali su prvog korgija kraljevske obitelji, Dookieja.

Kraljici Elizabeti njezin je otac 1944. za 18. rođendan darovao svog drugog korgija, Susan. Nakon što se Susan pridružila na medenom mjesecu Elizabete i Philipa, korgi Susan je okotila par štenaca 1949. i time je započela tradicija kraljevskih korgija koja je tako blisko povezana s kraljicom Elizabetom II.

Smatra se da je kraljica započela krvnu lozu korgija koja je trajala najmanje 14 generacija pasa.

shimmer fallback
shimmer fallback

Što će se dogoditi s kraljičinim psima nakon njezine smrti?

Iako službeni plan još nije objavljen, pretpostavlja se da će njezine pse naslijediti njezina djeca.

"Pretpostavljam da bi se o psima brinula obitelj, vjerojatno Andrew jer ih je on dao njoj, prilično su mladi, corgi i dorgi", rekao je Seward za Newsweek.

Image
IMALA JE POSEBAN UKUS /

Što je kraljica Elizabeta II. voljela jesti i piti: Neku hranu nije mogla ni primirisati, ali zato je jedan desert morao s njom putovati svugdje

Gdje god njezini štenci završe, znam da su u dobrim rukama onih koji su voljeli kraljicu i divili se njezinom dubokom poštovanju četveronožnih članova obitelji, piše Women's Health.

shimmer fallback
shimmer fallback
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču