Pazite na kroj i veličinu

ŽENE ČESTO GRIJEŠE: 9 stvari koje svaka žena mora znati o grudnjacima

Nije rijetkost da pojedine žene gotovo cijelo vrijeme nose pogrešan kroj ili pogrešan broj grudnjaka. Donosimo vam devet vrsta grudnjaka i koji model je prikladan za poprsje s manjim ili većim grudima.

Majica grudnjak

To je vjerojatno najudobniji grudnjak koji možete imati. Ovaj grudnjak nema šavove već ‘glatke’ košarice koje daju grudima prirodan oblik. Osim toga, gotovo su nevediljivi ispod odjeće i nema ocrtavanja kroz laganu majicu ili bluzu.  Ipak, s obzirom da nema šavove, znači da slabije pridržava grudi, pa možda i nije najbolje rješenje za žene s većim poprsjem.

Push-up grudnjak

Udoban je i dobro drži grudi. Odgovara svima bez obzira na veličinu poprsja. Podiže grudi i daje im lijep izgled osobito ako ste se odličili za dekoltiranu verziju odijevanja.

GRUDNJAK APLIKACIJA: Od sada žene mogu saznati potrebnu veličinu košarica stavljajući smartphone među grudi

Grudnjak s velikim, ‘punim’ košaricama

To je grudnjak čije košarice potpuno pokriju grudi, a sam time i grudi čvrsto stoje na mjestu. Preporuča se ženama s velikim grudima. Iako nije baš seksi, ženama s velikim grudima će dat osjećaj sigurnosti odnosno da će sve ostati na svome mjestu.

Grudnjak s plitkim košaricama

Ova vrsta grudnjaka pokriva samo dio grudi, a često samo dojke. Jako je seksi i preporuča se svakoj ženi da ga ima bez obzira na veličinu grudi. Ukoliko dobro izaberu, bez problema ga mogu nositi i žene s velikim grudima. No, ukoliko nisu pažljive pr kupnji, postoji opasnost d grudi završe izvan košarica.

‘Dekolte’ grudnjak

Ne smije ga se pobrkati s push-up grudnjakom premda su slični. Savršen je ako nosite majice, bluze ili haljine s dubokim dekolteom. To je grudnjak koji sa strane ‘stišće’ grudi jednu prema drugoj. Odlični su i za žene s većim grudima ukoliko izaberu pravi broj.

Grudnjak bez naramenica

Svaka žena bi trebala imati jedan takav. Iako ga žene s većim poprsjem ili obješenijim grudima izbjegavaju, stručnjaci kažu da i one mogu nositi takav grudnjak ukoliko izaberu pravu veličinu, piše BuzzFeed.

POVIJESNI RAZVOJ GRUDNJAKA: Ovako su Rimljani činili da grudi izgledaju manje

Sportski grudnjak

Pruža dodatnu potporu tijekom vježbanja ili drugih tjelesnih aktivnosti. No, stručnjaci kažu kako bi ga djevojke trebale nositi čim im se grudi počnu razvijati. Svakako bi barem jednom godišnje trebalo zamijeniti stari novim, a to pravilo vrijedi za svaki grudnjak.

Grudnjak bez žica u košaricama

Mekan je i lagan za nošenje. Košarice su dizajnirane u obliku slova V. Preporuča se ženama s manjim grudima dok bi ga žene s većim poprsjem trebale izbjegavati jer pruža dovoljnu podršku.

Grudnjak nakon mastektomije

Žene koje su prošle iskustvo mastektomije odnosno odstranjivanje dojke, prošle su dug i mukotrpan put. Proteze su uglavnom napravljene od silikona. Postoje posebno izrađeni grudnjaci u kojima je ušiven džep za silikon. Stručnjaci ne preporučaju nošenje grudnjaka barem 12 mjeseci nakon zahvata.

Povratak na Net.hr