Top 5 stvari koje mogu uništiti vašu manikuru

Pravilna briga o noktima može znatno produljiti vijek vaše manikure.

17.4.2012.
14:25
VOYO logo

1. Suhoća zraka

Iako je stanje najgore zimi, suhi nokti i kožica oko noktiju mogu biti problem tijekom cijele godine. Ako se stanje vaših noktiju doslovno mijenja s godišnjim dobima, problem može biti u vlazi (nedovoljno ili čak i previše). Nokti, poput kože, podliježu utjecaju suhoće zraka, što vašoj manikuri čini loše. Rješenje: Losion za masažu ruku. Priuštite si mini masažu kod kuće i održavajte ruke i nokte hidratiziranima, što je najbolji način da vam ruke uvijek izgledaju besprijekorno.

2. Prečesto pranje ruku

Pranje ruku je osnova higijene, ali pretjeranim pranjem možete s noktiju i ruku skinuti prirodna ulja i vlagu koja im je potrebna. Rješenje: Korisitite blaga sredstva za pranje ruku i nikako ne štedite na losionima i kremama za ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Suhoća zbog razrjeđivača

Ako često mijenjate lak, čestim korištenjem acetona isušit ćete nokte i kožicu oko noktiju. Jednaki efekt na nokte izazvat ćete ako ste izloženi jakim sredstvima dok primjerice bojate zidove ili lakirate drvene površine. Rješenje: Kod kućanskih poslova koristite rukavice. Kod skidanja laka izaberite sredstvo za uklanjanje laka bez acetona.

4. Sredstva za jačanje noktiju

Ta sredstva mogu vaše nokte učiniti čvršćima, ali i lomljivijima, jer u pravilu sadrže formaldehin. Rješenje: Umjesto sredstva za jačanje, koristite neko za njegu noktiju. Ako ne možete bez njih, potražite ona bez formaldehina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Zdravlje vaše kože

Psorijaza je bolest koja uzrokuje da koža postane crvena i ljuskava, a može oslabjeti i nokte. Oko polovine ljudi koji pate od tog stanja imaju problema i s noktima, koji postanu tanji, neravniji i počnu 'cvjetati'. Rješenje: Ako mislite da psorijaza može biti odgovorna za vaše probleme s noktima, dogovorite s način liječenja s dermatologom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo