Najzgodniji cinik u Hollywoodu

Gotovo uvijek kaže sve što mu je na umu, a 32-godišnji glumac James Franco, koji će uskoro uz Anne Hathaway voditi ceremoniju dodjele Oscara za kojeg je i sam nominiran, krije još mnogo zanimljivih detalja u svojoj biografiji.

arti-201101250444006Ima smisla za humor taj holivudski cinik James Franco. Kad su ga jednom novinari pitali da komentira svoju seksualnost s obzirom na mnoge uloge homoseksualaca koje je odglumio u karijeri, Franco im je ravnodušno odbrusio:

‘Znate što, možda sam ja u biti homoseksualac pa to sve objašnjava!’, kazao je glumac. Gotovo uvijek kaže sve što mu je na umu, a 32-godišnji glumac, koji će uskoro uz Anne Hathaway voditi ceremoniju dodjele Oscara za kojeg je i sam nominiran, krije još mnogo zanimljivih detalja u svojoj biografiji.

Gluma mu nije baš sve u životu: uskoro će diplomirati englesku književnost na sveučilištu Yale, objavio je zbirku kratkih priča koja je dobila odlične kritike, glumio je u sapunicama iz zabave, na snimanju vrijeme krati čitanjem Ilijade i Uliksa Jamesa Joycea.

Odlično slika, kad mu je dosadno, glumi drag queen na naslovnici magazina za transseksualce, snima i režira satirične komedije zbog kojih se njegovim profesorima na sveučilištu diže kosa na glavi (jedna je dospjela i do festivala u Cannesu), uvijek donosi ekstremne odluke, vrlo malo spava jer smatra da je to čisto gubljenje vremena, nikako da smiri svoj nemiran duh…

Isto tako nemiran britanski redateljski virtuoz Danny Boyle odmah je u njemu prepoznao najboljega kandidata za ulogu Arona Ralstona, neustrašivog planinara ovisnog o adrenalinu, prema čijoj je avanturi snimio film 127 sati.

‘Danny je izvukao sve ono najbolje iz mene. Kad snima, pun je entuzijazma, vrlo je dinamičan i inspirativan. Malo mi je teško palo ekstremno mršavljenje za ulogu, ali što je to za mene smršavjeti nekoliko kilograma. Jednom sam zbog uloge odlučio da četiri mjeseca neću viđati svoju curu. Znam biti malo čudan’, kaže Franco kojeg je magazin Times proglasio najvećim ‘kulerom’ 2010.

Dobio je i titulu seks simbola nakon što je više nego uvjerljivo dočarao lik Jamesa Deana i zbog njega ponosno zamahnuo nagradom Zlatni globus. Njegova iskrenost, spontanost i pomaknut smisao za humor šarmirali su mnoge pa i slatku plavušu – glumicu Ahnu O’Reilly, s kojom je u vezi pet godina. Kaže da zbog uloge voditelja na dodjeli Oscara uopće nije nervozan, no zbog drugih životnih situacija upadne u veliku tremu.

‘Nedavno sam na faksu izlagao pred cijelom dvoranom. Trebao sam napisati referat o jednoj temi i sastavljeno prezentirati. Poludio sam od straha kako će to ispasti. A pred kamerama mi nije ništa’, kroz smijeh zaključuje Franco kojeg ćemo uskoro moći vidjeti u zagrljaju golišave Natalie Portman u komediji Your Highness.

Vezani članci:

arti-201101260225006
arti-201101250444006
arti-201010310194006

Povratak na Net.hr