Play ponuda

LIJEPA KOŽA: / Sunčane naočale i žmirkanje mogu uzrokovati pojavu bora i prištića

shimmer fallback

Bez obzira na to koliko pazite na kožu, koliko ulažete u njezinu njegu i koliko skupe kreme i tretmane si povremeno priuštili, vječno se borite s njom?

4.7.2016.
0:02
Play ponuda

1. Preskakanje obroka

Zato što dovodi do manjka hranjivih tvari, zbog čega vam koža može izgledati suho i umorno a osim toga će i brze ostariti. Jedite redovito i na jelovniku što češće imajte agrume (zbog vitamina C), kikiriki (zbog vitamina E), avokado (zbog vitamina B3) i batate (zbog vitamina A).

2. Onečišćenje proizvodima za njegu kose

Idući put kad budete nanosili lak za kosu ili neku drugi proizvod za kosu koji je u spreju, dobro zaštitite lice, a za vrijeme tjelesne aktivnosti nosite traku koja će spriječiti da znoj zajedno sa štetnim kemikalijama dode u dodir s kožom lica.

3. Prljave naočale

Nemojte ih ostavljati posvuda i samo ubacivati u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada vam nisu na nosu, odložite ih u futrolu i redovito ih čistite, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

4. Previše soli

Zbog toga što izaziva dehidraciju, može uzrokovati suhu kožu i sivkasti, umorni ten

5. Previše šećera

Zato što loše utjeće na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno ovjesi

6. Žmirkanje

Uzrokovano problemima s vidom uzrokuje ružne bore u kutu oka. Ne odgađajte pregled vida, provodite ga jednom godišnje

7. Pretjerivanje s pilingom

A upravo to radite obavljate li ga češće od jednom tjedno. Na taj način s kože uklanjate i prirodna, blagotvorna ulja koja je štite pa vanjski sloj brže propada i ne može učinkovito štititi ostale slojeve.

8. Zapostavljanje usana

Pa će vam brže ostariti. Koža na njima je tanka i treba joj posebna njega. Ne samo da redovito trebate koristiti balzam za njegu i štititi ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da vaš ruž sadrži hranjive sastojke. Pokušajte pronaći neki koji sadrži petrolatum, dimethicone i glicerin.

9. Nedovoljno fizičke aktivnosti

Može ubrzati nastanak ružnih smeđih mrlja na koži. Redovito vježbanje, pak, pridonosi dobroj cirkulaciji koja poboljsava izgled kože i pomaže tijelu da se riješi toksina, koji tenu daju umorni izgled, a mogu pridonijeti i pojavi podočnjaka

10. Pretjerivanje s alkoholom

Zato što, slično kao i sol, uzrokuje dehidraciju organizma uslijed koje stradava koža: postaje suha, perutava i izgleda umorno te dobiva nezdravu boju.

Play ponuda
Play ponuda