Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Zapečene srdele s krumpirom

Srdela je jedna od najzdravijih, ali i najjeftinijih riba koje možete pronaći u našim ribarnicama, pa nije ni čudo da se uvijek prve razgrabe. Ako vam je ponestalo ideja kako ih pripremati, nudimo vam sjajan i jednostavan recept. Složenac od srdela i krumpira poslužite s rajčicama i naribanim parmezanom, a ne zaboravite i na čašicu bijelog vina. U slast!

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Srdele očistite, prorežite i otvorite da budu ravne kao odresci. Unutarnju stranu natrljajte im češnjakom i posolite.

Zatim u prikladnu nauljenu posudu slažite krumpir u redove. Svaki red posolite, popaprite, pospite ružmarinom i poprskajte uljem. Srdele poslažite odozgo po krumpiru, vanjskom stranom prema gore.

Prelijte mješavinom ulja, vina i vode, ali tek toliko da složenac bude vlažan. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta.

Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s rajčicama, koje ste ogulili, narezali na 1 cm debele kolutove i posuli naribanim parmezanom.

recepti.hr

Povratak na Net.hr