Juha od piletine recept: Tajlandska juha od piletine

Image

U woku se ne mora samo pržiti i pirjati, može se i kuhati, a dokaz je ovo jelo. Skuhajte krepku i ukusnu pileću juhu s kineskim rezancima.

2.5.2021.
16:45
VOYO logo

Sastojci za juhu od piletine:

400 g fileta pilećeg zabatka 150 g kineskih rezanaca s jajima 2 mlada luka 2 režnja češnjaka 1 žličica naribanog đumbira 850 ml pileće juhe 200 ml kokosovog mlijeka 3 žličice crvene curry paste 3 žlice maslaca od kikirikija 2 žlice sojinog umaka 1 svježa crvena paprika 60 g smrznutog graška 1 žličica škrobnog brašna ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema juhe od piletine: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-02-21.asx

Meso operite i narežite na kockice, mladi luk na kolutiće, a papriku na prutiće veličine 2-3 centimetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo meso i miješajući pržimo sa svih strana 2-3 minute. Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i čim češnjak zamiriše, ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, sojin umak, dodamo kari pastu, maslac od kikirikija, dobro promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 8 minuta.

U zdjelicu s malo vode dodamo škrobno brašno, promiješamo i ulijemo u wok. Potom dodamo grašak, papriku, zeleni dio mladog luka promiješamo i kuhamo dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom, stavimo rezance i kuhamo 2-3 minute. Zatim tjesteninu izvadimo i premjestimo u wok s juhom, začinimo solju i paprom, promiješamo i juha je gotova.

U zdjelicu prvo stavimo rezance zatim juhu i poslužimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlaže: http://www.crochef.com/

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo