Sočni brudet, novo ruho piletine

Postoje brudeti ili brodeti s ribama bijelim i plavim, školjkama, mekušcima, rakovima, žabama, jeguljama itd. A sada ćemo naučiti kako napraviti brudet s piletinom.

6.7.2011.
16:43
VOYO logo

Priprema prema receptu Crochef.com:

Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove. Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo je, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.

Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta, savjetuje Crochef.com.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo