SKORO K'O CEDEVITA

SAMO DODAJ VODU I ALKOHOL: Mladi danski craft pivari izumili pivo u prahu

Danska pivovara To Øl (Dva piva) predstavila je svoj novi proizvod – pivo u prahu, koje je, kako tvrdi, uvijek spremno za konzumiranje na bilo kojem mjestu, čim mu se doda voda.

Osnivači ove pivovare Tobias Emil Jensen i Tore Ginter kažu da se procesom zamrzavanja i isušivanja odvaja suha tvar piva na način koji ne mijenja ukus, piše Sputnjik.

Za vrijeme tog procesa, voda i alkohol potpuno isparavaju iz piva, a u prahu ostaju šećeri, proteini, komponente koje ukusu daju gorčinu i aromatični elementi.

Karakterističan ukus piva vraća se čim se prah prelije vodom, ali da bi se postigao puni efekt tradicionalnog pića, neophodno mu je dodati i alkohol, piše danski list Kopenhagen post.

pivo-u-prahu-01

Tvrtka To Øl navodi da je pivo u prahu napravljeno da bi se moglo konzumirati na mjestima gdje je teško dostupno, poput izleta u prirodu ili avionskih letova.

Ipak, buduća verzija koja će sadržavati i alkohol mogla bi zabranjena u mnogim zemljama, koje ne dopuštaju prodaju alkohola u prahu.

Pivovara To ul osnovana je 2010. godine i već je postala poznata po proizvodnji neobičnih vrsta piva – s okusom kave ili raznog vrsta tropskog voća.

Proizvodi ove pivovare, karakteristični i po upadljivoj ambalaži, danas se prodaju u više od 40 zemalja.

Povratak na Net.hr