TRIK NA TIK TOKU

POPUT PROFESIONALCA: Najbolji trik za pripremu riže; Kuharica otkrila – zbog jedne greške je gnjecava

Kuhanje riže može biti prilično izazovno jer mnogo je detalja koji mogu poći po zlu. Nedovoljno kuhana ili, pak, prekuhana riža najčešći su ishodi koji, naravno, ne daju dobar rezultat, ali ima tu još problema s kojima se možete susresti dok pripremate ovu, naizgled jednostavnu, namirnicu

Cijenjeni chef Gordon Ramsay podijelio je nekoliko trikova za savršenu rižu te ukazao na pogreške pri kuhanju koje svi radimo.

Svoje znanje o kuhanju riže podijelila je i profesionalna kuharica Poppy O’Toole. Najvažniji je omjer vode i riže i ako to pogodite, kuhanje gotovo za čas.

KEMIČAR KONAČNO RIJEŠIO DILEMU STARU PET STOLJEĆA? Evo kako možete napraviti savršenu šalicu čaja

@poppycooks

This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Bitan je omjer

“Ovo je način na koji volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovaj način koji mi je pokazala moja kolegica je najbolji”, rekla je.

TVRDITE DA STE ODLIČAN KUHAR? Provjerite: Ako ne radite ovih 5 pogrešaka, čestitamo! Ali mogli biste se i razočarati…

Rižu treba dobro oprati.  Na jednu šalicu riže (128 g) ide jedna i pol šalica vode (350 ml). Kuhajte je tri minute, a zatim ju maknite s ploče, pokrijte poklopcem i ostavite da stoji 12 minuta.

“Dobit ćete lijepo skuhanu pahuljastu rižu”, zaključila je.

Povratak na Net.hr