NEODOLJIVO PRIVLAČNO

KUHANJE JE SEKSI: Parovi koji zajedno pripremaju ručak ili večeru žive bolje i seksaju se više

Na pitanja ankete o tome utječe li zajedničko kuhanje na vašu vezu pozitivno, preko tisuću anketiranih Amerikanaca imalo je samo potvrdne odgovore. Čak 56 posto muškaraca i žena reklo je da im je kuhanje terapija, njih 30 posto da je zajednički skuhani objed bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako upravo kulinarskim umijećima nastoje zavesti svojeg partnera ili partnericu.

Dakle, znanstvena istraživanja ukazuju kako je istina da ljubav ulazi kroz želudac. Evo još nekoliko razloga zašto je predigra u kuhinji dobra stvar:

1. Osoba koja zna kuhati je baš seksi

Muškarac koji zna kuhati neodoljivo je privlačan. Osim što radi u krevetu, radi i u kuhinji, a sve za obostrano zadovoljstvo. Pa tko mu onda ne bi dao čistu desetku za ručak ili večeru (nakon koje, ili tjekom koje ili tijekom njezine pripreme) koju će upotpuniti seksom?

2. Parovi koji kuhaju zajedno, više se seksaju

#goals #cookingtogether #goodnight

A post shared by lifeinspo (@life_inspo_pics) on

Možda je stvar u mirisima koji u nama pobude želju, ne samo da gricnemo ono što kuhamo, već da se spustimo daleeeko dolje, ispod pregače i gricnemo još nešto.. Prema istraživanjima dovoljno relevantnima da ih prenese čak i Washington Post, parovi koji ravnopravno sudjeluju u kućanskim radostima, poput kuhanja, učestalije se seksaju. Stoga, želite li zdrav seksualan život i dinamičnu vezu, primite se kuhače..

3. Kuhanjem protiv krize

Svaki dobar kuhar ili kiharica znaju pripremiti odlično jelo čak i od ostataka jučerašnjeg ručka. Kuhanje kod kuće pravi je način da uštedite novac, pa je ovo hobi koji treba razvijati. Pomno pripremljena obiteljska košarica namirnica, na tjednoj ili mjesečnoj razini, pomoć je u krizi, bilo onoj gospodarskoj ili krizi veze.

4. Poboljšava komunikaciju

Kooperacija je ključ uspjeha, pogotovo u kuhinji. Zamislite par koji se upravo posvađao, a oboje su jako gladni, pa su krenuli “skuhati nešto”. Slučajan dodir ruke, dok on njoj dodaje nešto ili dodir ramenima dok se bore tko će dograbiti “onu bolju zdjelu”, situacija je koja će sigurno potaknuti komunikaciju i odvratiti misli od otrovnih strelica, koje često nemaju veze sa stvarnim životom.

5. Čini život lakšim

Možda vaš partner ili partnerica nisu majstori kuhinje. Možda imaju dvije ruke, pa ipak, njihova spremnost da pomognu, koliko god na kraju meso bilo zagoreno, treba prihvatiti kao izraz ljubavi.

6. Kuhanje kao predigra

Istraživanja provedena u SAD-u otkrila su kako većina ljudi sposobnost partnera da kuha smatra jednako atraktivnim kao i lijepo, skladno građeno, tijelo. Uostalom, dobra se kuhinja u pojedinim kulturama koristi kao prednost prilikom diplomatskih pregovora, koji započinju tek kada su želuci puni. Slično je i sa osvajanjem. Želite li očarati partnera, učinite to u kuhinji, svojim “tajnim” mirodijama.

Povratak na Net.hr