Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Brzi kruh od sladoleda!

Iskoristite preostale zalihe sladoleda koje vam mozda i ne pasu u ovo, ne vise tako ljetno doba, i napravite kruh od sladoleda. Sladoled vec sadrzi gotovo sve sto i kruh, potrebno mu je dodati samo nekoliko sastojaka sto zahtjeva tek desetak minuta vaseg vremena. Mirisan, mekan i nepogresiv, ovaj je kruh nesto sladi od obicnoga pa je savrsen za slatke priloge, ali to ne znaci da se nece uklopiti i u sendvic.

Sladoled ostavite izvan zamrzivaca da omeksa.

Brasnu dodajte prasak za pecivo i sol.

Pomjesajte sladoled s brasnom dok ne dobijete meku smjesu. Smjesu stavite u kalup za pecenje oblozen papirom za pecenje.

Pecite na 180? oko pola sata pa provjerite je li kruh pecen. Ako izgleda gotovo, zabodite u sredinu cackalicu. Ako je suha kada je izvadite, kruh je gotov, ako nije, nastavite s pecenjem. Vrijeme pecenja morate procijeniti sami jer ovisi o nekoliko faktora, no obicno se pece 30-40 minuta

Gotovi kruh izvadite iz kalupa, umotajte u cistu krpu i pustite da se ohladi, a posluziti ga mozete kao i svaki drugi, uz slatke i slane priloge. Osim sladoleda od vanilije, mozete koristiti bilo koji drugi, ali onda se i prilozi posebno biraju.

Izvor: coolinarika.com

Povratak na Net.hr