TVRDE VJEROVANJA /
Ovu hranu izbjegavate stavljati na blagdanski stol: Navodno donosi nesreću i siromaštvo
Malo ribe, malo mesa i povrća i dobit ćete ukusan i lagan obrok. Tradicionalni havajski zalogaji lako se pripremaju, a njima, kao predjelom, možete iznenaditi goste.
Sastojci:
500 g svinjetine, u većim komadima 2 žlice soli 450 g tune (ako imate lososa još bolje) 400 g špinata, bez peteljke 12 velikih listova blitve ili špinata (istovi banane ako ih pronađete)
Priprema:
Meso natrljajte solju pa ga razdijelite na 6 komada kao i ribu.
Na list ubacite špinat, meso i ribu pa dobro zamotajte obmotavši još jednim listom i pričvrstivši većom čačkalicom. Napravite 6 zamotuljaka.
Kuhati na pari 3 do 4 sata i pri tome pazite da vam ne ponestane vode.