Na tržištu su se pojavila rebarca na biljnoj bazi (vegetarijanska rebarca). Taj kulinarski novitet totalno je zbunio sve mesojede, piše LAD Bible.
POGLEDAJTE VIDEO: Glavni ste kuhar u svojoj obitelji? Izvadite kuhaču i pokažite što znate! Čeka vas Tom Gretić i 30.000 eura
Ljudi na biljnoj prehrani općenito prihvaćaju da postoji cijela kategorija hrane koju više ne mogu jesti - napravili su izbor i spremni su živjeti s tim. Ipak, to ne sprječava tvrtke da osmisle alternative poput mesa za vegane, kobasica, nuggetsa, mljevenog mesa itd.
Te opcije su dobra polazna točka za svakoga tko želi smanjiti unos mesa, ali neki ljudi se bore da shvate zašto postoje rebarca biljnog podrijetla nakon što saznaju da možete jesti čak i "kosti" te delicije.
Tvrtka Juicy Marbles na tržište je plasirala veganska rebarca koja su zbunila mnoge mesoljupce.
"Napokon! Rebarca biljnog podrijetla s jestivim kostima pravi su najsočniji užitak… A jestive kosti? Dobro, možda će nekoga uvrijediti, ali nemojmo stvari shvaćati previše ozbiljno. Kosti vas pozivaju da jedete rukama, otkidate sočne komade mesa i dijelite to uživanje s cijelim stolom. I to je jednostavno zabavno", priopćili su iz Juicy Marblesa.
Brzo su se rasprodala
Iako jedenje lažnih kostiju možda ne zvuči ukusno, ljudi su očito jako zainteresirani jer su veganska rebarca rasprodana. Reporter Jonathan Chadwick za MailOnline je napisao da je lažno meso "bilo poput svinjskog mesa i raspalo se u lijepe, sočne komade".
Međutim, kosti je opisao kao "jednu od najčudnijih stvari" koje je ikada stavio u usta zbog njihove "čvrste i savitljive" teksture.
Drugi gurmani ostali su jednako zbunjeni idejom jedenja lažne "kosti", a jedna je osoba komentirala: "Rebarca s jestivim kostima od soje samo su još jedan proizvod uz filet mignon odrezak i cijeli lungić koju su oni stvorili, ali tko želi jesti lažnu kost!?"
Nisu samo lažne kosti ono što je zbunilo i zabezeknulo ljude. Naime, komad od šest rebaraca košta oko 33 eura, dok kilogram svinjskih u Hrvatskoj prosječno košta oko četiri eura, a cijena mariniranih je oko sedam, osam eura.
Ipak, unatoč "masnoj" cijeni, ljudi su vrlo zadovoljni okusom veganskih rebaraca. Biste li ih vi probali?