Priprema variva: Varivo od pšenice i tikvice

Image

Neobičan spoj sastojaka izvrsno se spaja, a bogatstvo okusa ovo varivo čini vrlo primamljivim. Pšenica je bogata bjelančevinama, a također sadrži i brojne minerale i vitamine.

22.4.2021.
17:43
VOYO logo

Sastojci za pripremu variva:

320 g pšenice 2 tikvice 8 cvjetova tikvice 8 listića metvice 1/2 crvenog luka 2 češnja češnjaka 50 g struganog ovčjeg sira 100 g maslinovog ulja 1 čaša bijelog vina 1/2 l juhe od mesa sol, papar u zrnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema variva:

Pšenicu dan prije namočite i ostavite da odstoji preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite i usitnite luk i češnjak i lagano ih popržite na ulju, dodajte cvjetove tikvice presječene na četiri dijela, tikvice isječene na tanke kolutove i sve zalijte bijelim vinom.

Kad jedan dio vina ispari, ulijte juhu te prethodno opranu i pšenicu, pa kuhajte na laganoj vatri dok se varivo ne zgusne.

Kad je varivo skuhano dodajte skuhani sir i svježe samljeveni papar.

Gastro.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo