Slasne tople domaće buhtle

Mlade kuharice s Recipes, Recepti, Recetas, Ricette predlažu da ovaj vikend ruke zaronite u brašno.

19.4.2013.
10:47
VOYO logo

Priprema

1. Kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna. Pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu.

2. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, rastopljeni maslac, žumanca, šećer, sol i naribanu limunovu koricu. Dodajte mlako mlijeko, malo po malo 1,5 do 2 dl toplog mlijeka, i mijesite tijesto dok se na njemu ne pojave mjehurići. Držite pokriveno na toplom mjestu da se digne nešto više od dvostruke prvobitne količine.

3. Tada ga iz zdjele prebacite na dasku posutu brašnom i premijesite. Valjkom razvaljajte na 1 i pol cm debljine i izrežite na komade 8×6 cm. Na svaki komad tijesta stavite po žlicu pekmeza i savijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Stranice im premažite rastopljenim maslacem i složite jednu do druge u lim. Pokrijte i pustite da opet nadolazi na toplom mjestu oko 40 min.

5. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći na srednjoj vatri oko 35 min. Pečene buhtle izvaditi iz lima, razdvojiti jednu od druge i posuti šećerom u prahu.

6. Poslužiti! Dobar tek !

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 104
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
NISU SAMO SLATKI /

Je li bolje koristiti agavu ili med? Zdraviji su od šećera, no oba imaju i nedostatke