Svinjska kračica priprema: svinjske kračice u vinu

Image

Pečenja na stolu, lijepe zlatnosmeđe boje, sočno i ovijeno hrskavom koricom, uvijek će razveseliti sve željne finog kusa.

21.4.2021.
14:46
VOYO logo

Sastojci za svinjsku kračicu:

2 kračice 2 dcl suhog bijelog vina 2 glavice luka dcl juhe ljuti senf ulje sol, papar bosiljak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema svinjske kračice:

Očišćeni luk usitnite i rasporedite po nauljenom limu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite meso, posolite, popaprite, te namažite s tri žlice senfa koji ste prethodno pomiješali sa žličicom ulja.

Utrljajte dobro u meso, stavite na luk i zalijte vinom. Pecite 35 minuta u pećnici na temperaturi od 200 celzija. Dodajte bosiljak i pecite još sat vremena, a po potrebi i duže. Zalijevajte juhom, a onda i sokom od pečenja što češće.

Pečenje poslužite uz pire krumpir, dinstani kupus ili pečeni krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo