Sastojci za svinjsku kračicu:
2 kračice 2 dcl suhog bijelog vina 2 glavice luka dcl juhe ljuti senf ulje sol, papar bosiljak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema svinjske kračice:
Očišćeni luk usitnite i rasporedite po nauljenom limu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Operite meso, posolite, popaprite, te namažite s tri žlice senfa koji ste prethodno pomiješali sa žličicom ulja.
Utrljajte dobro u meso, stavite na luk i zalijte vinom. Pecite 35 minuta u pećnici na temperaturi od 200 celzija. Dodajte bosiljak i pecite još sat vremena, a po potrebi i duže. Zalijevajte juhom, a onda i sokom od pečenja što češće.
Pečenje poslužite uz pire krumpir, dinstani kupus ili pečeni krumpir.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa