Priprema prema receptu Crochef.com:
Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove. Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo je, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.
Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta, savjetuje Crochef.com.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Dobar tek!