Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
NEZABORAVAN OKUS /

Šnenokle mnogima bude sjećanja na minula i sretna vremena, a mi imamo originalan recept

Šnenokle su posebne jer spajaju brojne generacije i najdraža su poslastica mnogih, a mi donosimo recept jedne bake

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Šnenokle su desert koji budi nostalgiju i vraća u djetinjstvo. Njihova lagana i prozračna tekstura čini ih neodoljivima. Mnogi ih vole zbog blage, ali bogate arome koja podsjeća na obiteljske obroke.

Šnenokle su neizostavni desert u mnogim kuhinjama na Balkanu. Upravo zato ih vole i danas praviti kao podsjetnik na prošla vremena.

Recept za šnenokle

Ovo je recept jedne bake, a serviraju se hladne za maksimalan užitak.

Sastojci:

  • 1,5 litra mlijeka
  • 7 žlica šećera
  • 5 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

1. Kako biste napravili šnenokle prvo odvojite žumanjak od bjelanjka. Pripremite lonac, ulijte mlijeko i stavite na štednjak da se grije na srednjoj jačini. Za to vrijeme vrlo čvrsto umutite bjelanjke mikserom, počnite s malom brzinom pa ubrzajte.

2. U mlijeko koje se kuha na smanjenoj temperaturi počnite dodavati smjesu od bjelanjaka, i to žlicom - žlicom po žlicu. Kada primijetite da su počele rasti, okrećite ih da se skuhaju i s druge strane. Gotove šnenokle vadite žlicom u posudice za serviranje.

3. Uklonite lonac s mlijekom sa štednjaka. Zasebno mikserom umutite žumanjke s vanilinim šećerom. Dodajte i brašno koje ćete umiješati kuhačom, a nakon toga umutite mikserom. Dodajte dvije grabilice toplog mlijeka pa promiješajte.

4. Nastavite mlijeko kuhati na blagoj vatri i uz miješanje ulijte smjesu od žumanjaka. Nastavite miješati, vratite mlijeko na štednjak pa uz neprestano miješanje lagano ulijte umućene žumanjke.

5. Nastaviti s miješanjem dok ne dobijete gustoću poput kreme. Tom kremom prelijte šnenokle i sve zajedno pohranite u hladnjak da se ohlade. Servirajte hladne i uživajte.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik o metabolizmu, njegovim bolestima i poremećajima: 'Radi se o nizu kemijskih reakcija s jednim ciljem'

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike