NEZABORAVAN OKUS /

Šnenokle su bile glavna poslastica u Jugoslaviji, a mi imamo originalan recept

Image
Foto: Screenshot YouTube Ivana u kuhinji

Šnenokle su posebne jer spajaju brojne generacije. Najdraža poslastica mnogih jednostavna je za pripremiti, a mi donosimo recept jedne bake

25.8.2024.
16:50
Screenshot YouTube Ivana u kuhinji
VOYO logo

Ovaj desert budi nostalgiju i vraća u djetinjstvo. Njihova lagana i prozračna tekstura čini ih neodoljivima. Mnogi ih vole zbog blage, ali bogate arome koja podsjeća na obiteljske obroke.

Šnenokle su neizostavni desert u mnogim kuhinjama na Balkanu. Upravo zato ih vole i danas praviti kao podsjetnik na prošla vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za šnenokle

Ovo je recept jedne bake, a serviraju se hladne za maksimalan užitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1,5 litra mlijeka
  • 7 žlica šećera
  • 5 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Kako biste napravili šnenokle prvo odvojite žumanjak od bjelanjka. Pripremite lonac, ulijte mlijeko i stavite na štednjak da se grije na srednjoj jačini. Za to vrijeme vrlo čvrsto umutite bjelanjke mikserom, počnite s malom brzinom pa ubrzajte.

U mlijeko koje se kuha na smanjenoj temperaturi počnite dodavati smjesu od bjelanjaka, i to žlicom - žlicom po žlicu. Kada primijetite da su počele rasti, okrećite ih da se skuhaju i s druge strane. Gotove šnenokle vadite žlicom u posudice za serviranje.

Image
VRIJEDI PROBATI /

Trik za sve kavoljupce: Ledena kava vam uz ovo više neće biti vodenasta

Image
VRIJEDI PROBATI /

Trik za sve kavoljupce: Ledena kava vam uz ovo više neće biti vodenasta

Uklonite lonac s mlijekom sa štednjaka. Zasebno mikserom umutite žumanjke s vanilinim šećerom. Dodajte i brašno koje ćete umiješati kuhačom, a nakon toga umutite mikserom. Dodajte dvije grabilice toplog mlijeka pa promiješajte.

Nastavite mlijeko kuhati na blagoj vatri i uz miješanje ulijte smjesu od žumanjaka. Nastavite miješati, vratite mlijeko na ringlu pa uz neprestano miješanje lagano ulijte umućene žumanjke. Nastaviti s miješanjem dok ne dobijete gustoću poput kreme. Tom kremom prelijte šnenokle i sve zajedno pohranite u hladnjak da se ohlade. Servirajte hladne i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Maslinari strahuju od maslinove mušice: 'Do berbe je ostalo još malo. Svašta se može dogoditi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo