Dobar početak svakog obroka je juha. Ne morate uvijek uživati u tradicionalnim okusima, probajte nešto novo. Uz krem juhu od i puretine u umaku od vrhnja i pistacija za desert vam preporučamo savijaču od sira.
Savijača punjena sirom i bučom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci: 800 g mlade buče 400 g svježeg sira 4 jaja 2 dl kiselog vrhnja 1 kg brašna maslac 1 dl ulja voda sol
Priprema savijače od sira:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Umiješajte tijesto za savijaču od brašna, ulja i mlake vode. Neka odstoji oko pola sata, a tada ga tanko razvucite.
U posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje i prstohvat soli, koje ćete uz buče i sir ravnomjerno rasporediti po tijestu.
Savijte, premažite maslacem i pecite oko sat vremena na 200 stupnjeva.
Puretina u umaku od vrhnja i pistacija
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krem-juha od luka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa