Recept za sarmu: Sarma na makedonski način

Image

Nakon burnih tuluma, za okrjepu najbolje leže teža i kisela jela. Sarma je nezaobilazno jelo za Novu godinu, a da ne uživate uvijek u istom okusu, napravite sarmu po receptu susjeda.

20.4.2021.
14:34
VOYO logo

Sastojci za sarmu:

20 dag govedine 20 dag svinjetine 50 dag kiselog kupusa 10 dag slanine 20 dag suhih svinjskih rebara 5 dag riže malo peršina 1 suha domaća kobasica žlica mljevene crvene paprike žlica brašna 1/2 dl ulja žlica koncentrata rajčice sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema sarme:

Meso samljeti, dodati sitno narezanu slaninu, sjeckani peršin, rižu poprženu na malo ulja i crvenu papriku, posoliti i popapriti, te sve dobro izmiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listove kiselog kupusa oprati, puniti mesnom smjesom te saviti i dobro učvrstiti krajeve. Dno posude obložiti preostalim listovima kupusa i na njih posložiti sarme.

Između sarmi posložiti komadiće svinjskih rebara i kolutiće suhe kobasice. Odozgo posložiti listove kupusa te sve preliti vodom i kuhati oko sat vremena na laganoj vatri.

Na ulju popržiti žlicu brašna, dodati razrijeđeni koncentrat rajčice, prokuhati i preliti preko sarmi. Posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći još sat do dva na temperaturi od 160 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo