Sastojci za sarmu:
20 dag govedine 20 dag svinjetine 50 dag kiselog kupusa 10 dag slanine 20 dag suhih svinjskih rebara 5 dag riže malo peršina 1 suha domaća kobasica žlica mljevene crvene paprike žlica brašna 1/2 dl ulja žlica koncentrata rajčice sol i papar
Priprema sarme:
Meso samljeti, dodati sitno narezanu slaninu, sjeckani peršin, rižu poprženu na malo ulja i crvenu papriku, posoliti i popapriti, te sve dobro izmiješati.
Listove kiselog kupusa oprati, puniti mesnom smjesom te saviti i dobro učvrstiti krajeve. Dno posude obložiti preostalim listovima kupusa i na njih posložiti sarme.
Između sarmi posložiti komadiće svinjskih rebara i kolutiće suhe kobasice. Odozgo posložiti listove kupusa te sve preliti vodom i kuhati oko sat vremena na laganoj vatri.
Na ulju popržiti žlicu brašna, dodati razrijeđeni koncentrat rajčice, prokuhati i preliti preko sarmi. Posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći još sat do dva na temperaturi od 160 °C.