Ako ste pripremili previše sarme ili želite napraviti veću količinu za kasnije, dobra vijest je da je moguće zamrznuti sarmu. Ovaj postupak omogućuje vam da uživate u svježoj i ukusnoj sarmi kad god to poželite.
Kako zamrznuti sarmu?
Zamrzavanje sarme idealno je za ljude koji vole pripremati velike količine hrane za buduću upotrebu ili za one koji žive sami i ne žele trošiti previše vremena na kuhanje svakog dana. Zamrznuta sarma će zadržati okus i teksturu svježe pripremljene sarme, tako da možete uživati u njoj kad god poželite.
Evo koraka kako zamrznuti kuhanu sarmu:
- Ostavite sarmu da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
- Rasporedite sarmu na manje porcije, ovisno o veličini posude u koju ćete je zamrznuti.
- Stavite sarmu u plastične posude ili vrećice za zamrzavanje. Ako koristite posude, ostavite malo mjesta na vrhu kako bi se sarma mogla proširiti dok se zamrzava.
- Pritisnite zrak iz vrećice ili posude prije nego što je zatvorite.
- Označite datum zamrzavanja i stavite u zamrzivač. To je vrlo jednostavan način kako zamrznuti kuhanu sarmu.
Kada želite poslužiti zamrznutu sarmu, izvadite je iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći da se lagano odmrzne. Nakon odmrzavanja, zagrijte sarmu u pećnici ili na štednjaku na srednjoj temperaturi dok ne postane potpuno vruća.
POGLEDAJTE VIDEO: Od jedenja sarme i inflacije do vica tko ima puno djece: Uskoro nova debata i novi RTL Detektor