Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krafne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u pećnici, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez grižnje savjesti.
Krafne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.
Međutim, ovo omiljeno tijesto slovi za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici umjesto u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, nevjerojatno su prozračne, a mnogo manje kalorične.
Sastojci
- 2 jaja
- 30 g kristal šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo,
- 200 ml jogurta,
- 16 žlica brašna,
- 90 ml ulja
Krafne slove za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku.
Priprema
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da se dobro sjedini.
Krafnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir.
POGLEDAJTE VIDEO Je li ovo najluđi TikTok trend ikad? Lijenost je sad dobila novu dimenziju i ima vojsku pratitelja