- 2 kg šarana
- 100 g kukuruznog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 1 l biljnog ulja
- 20 g mljevene slatke crvene paprike
- 3 glavice ljubičastog luka
- Velika mrkva
- 300 ml jabučnog octa
- 50 g grožđica
- 10 g češnjaka u granulama
- 3 listića lovora
- Papar u zrnu, jedna jušna žlica
- Sol, papar, šećer
Šarana očistite od ljuski, utrobe i škrga. Dobro ga operite te posušite u krpi. Oštrim nožem narežite filete šarana. Svaki filet prerežite na pola, lagano posolite i poparite. U drugoj posudi promiješajte kukuruzno brašno, oštro brašno, crvenu slatku papriku i češnjak u granulama. Filete šarana uvaljajte u dobivenu smjesu te ih pržite u dubokom ulju. Kada su gotovi, izvadite ih na papir da upiju višak masnoće. U lonac stavite jabučni ocat, lovor, papar u zrnu, grožđice, ljubičasti luk prerezan na četiri dijela te mrkvu narezanu na ploške. Dodajte još 300 ml vode, jušnu žlicu soli i čajnu žličicu šećera. Stavite na vatru da prokuha te kuhajte pet minuta. Složite pržene filete šarana u posudu te ih zalijte vrućom marinadom. Ostavite da se ohladi preko noću i servirajte hladno.
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.