Prženi fileti šarana u hladnoj marinadi sa ljubičastim lukom
Šarana očistite od ljuski, utrobe i škrga. Dobro ga operite te posušite u krpi. Oštrim nožem narežite filete šarana. Svaki filet prerežite na pola, lagano posolite i poparite. U drugoj posudi promiješajte kukuruzno brašno, oštro brašno, crvenu slatku papriku i češnjak u granulama. Filete šarana uvaljajte u dobivenu smjesu te ih pržite u dubokom ulju. Kada su gotovi, izvadite ih na papir da upiju višak masnoće. U lonac stavite jabučni ocat, lovor, papar u zrnu, grožđice, ljubičasti luk prerezan na četiri dijela te mrkvu narezanu na ploške. Dodajte još 300 ml vode, jušnu žlicu soli i čajnu žličicu šećera. Stavite na vatru da prokuha te kuhajte pet minuta. Složite pržene filete šarana u posudu te ih zalijte vrućom marinadom. Ostavite da se ohladi preko noću i servirajte hladno.
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!
403 Forbidden