TRAŽIT ĆETE JOŠ / Pretvorite breskvu u slatko-ljuti ljetni umak za tjesteninu: Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i neka čarolija započne!

Image
Foto: Shutterstock

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i orašast

5.8.2023.
16:26
Shutterstock
Play logo

Urednica rubrike Hrana na portalu Life Hacker Claire Lower, koja je veliki gurman, otkrila je da joj je jedno od omiljenih ljetnih jela tjestenina s maslacem i krastavcima ili tikvicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana je jedna od rijetkih Hrvatica koja nosi titulu majstora pivara! S bratom otvorila prvu craft pivovaru u Turopolju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što trebate učiniti je naribati to povrće, skuhati ga s maslacem i dodati malo špageta, zajedno sa škrobnom vodom od kuhanja tjestenine. Ispostavilo se da možete to isto napraviti sa zrelim breskvama, a rezultati su odlični", istaknula je.

Ovaj je umak zapravo brže gotov nego onaj s krastavcima ili tikvicama. Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Image
TKO BI REKAO /

Kako odabrati najslađu lubenicu: Uvijek provjerite četiri detalja - i ne bacajte koru! Kladimo se da ovo niste znali

Image
TKO BI REKAO /

Kako odabrati najslađu lubenicu: Uvijek provjerite četiri detalja - i ne bacajte koru! Kladimo se da ovo niste znali

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i lagano orašasti. Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i pustite da se smekša i pusti svoju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Recept koji slijedi za slatku i ljutu tjesteninu s breskvom i pršutom dostatan je za jednu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

tjestenina po želji,
1 zrela breskva,
2 žlice maslaca,
1/8 žličice mljevene crvene paprike,
posolite po želji
2 kriške pršuta, natrgane na komade veličine zalogaja
svježi bosiljak, natrgan ili narezan na tanke ploške

Priprava:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja, zatim ocijedite tjesteninu i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opranu breskvu krupno narendajte u velikoj posudi kako bi se sačuvao njen sok. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim ga pustite da se zapjeni i posmeđi dok ne poprimi duboku boju jantara i ugodno zamiriše na orahe.

Play logo

Dodajte naribanu breskvu i sav njen sok, smanjite vatru i kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dvije žlice vode za tjesteninu u tavu i promiješajte. Dodajte tjesteninu, promiješajte, probajte i po potrebi posolite. Jelo stavite u duboki tanjur te na njega stavite par šnita natrganog pršuta te malo svježeg bosiljka ako ga volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo