Potpuni stranac joj je slao odvratne poruke na Facebooku pa ga je prijavila i javno posramila

Image
Foto: Rana Ayyub/Facebook

I dosad joj se to redovito događalo, ali su muškarci ovakve poruke često slali anonimno, s lažnih profila. No ovoga puta je dobila priliku da ga prijavi i upravo je to učinila

12.4.2017.
14:00
Rana Ayyub/Facebook
VOYO logo

Rana Ayyub novinarka je iz New Delhija, a prije nekoliko dana je na Twitteru objavila screenshotove odvratnih poruka koje joj je na Facebooku slao potpuni stranac. I uz to je napisala da je ovo samo mali dio i primjer poruka kakve svakodnevno prima od njega, ali i od ostalih muškaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti muškarac je Balachandran Lal, koji je živio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i do nedavno radio u tamošnjoj kompaniji Shadi Al Refai. No, nakon što je Rana protiv njega podnijela tužbu te su iz kompanije saznali za cijelu ovu situaciju, smjesta je otpušten, piše BuzzFeed.

Nekoliko dana kasnije, Rana je na Twitteru napisala kako su Lalu također oduzeli i vizu te je deportiran u Indiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rana je za BuzzFeed izjavila kako ovakve i slične poruke prima od raznih muškaraca, dosta često, no ovaj je specifičan slučaj odlučila prijaviti i javno objaviti, upravo zbog toga što je Lal slao najodvratnije moguće poruke s vlastitog profila, a cijelo je to vrijeme imao profilnu fotografiju na kojoj je i njegova supruga. Cijeli joj se taj scenarij činio prilično nevjerojatnim i morala je konačno nešto poduzeti, jer je ovoga puta dobila priliku za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučila sam objaviti njegovo ime i javno ga posramiti zato što je sad stvarno dosta. Kad god bih dosad prijavljivala ovakve slučajeve, iz policije bi mi rekli da ne mogu ništa poduzeti jer se uvijek radilo o anonimnim pojedincima. A iz kompanije u kojoj je on radio su mi rekli da je ovakve odvratne i nasilne poruke slao i mnogim drugim ženama", dodala je Rana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekla kako su je iz Lalove bivše kompanije nazvali i osobno joj se ispričali za neprihvatljivo ponašanje njihova tadašnjeg zaposlenika. "To se nikad ne događa s indijskim kompanijama, tako da je to bilo nevjerojatno slatko, i užasno ohrabrujuće", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo