Sigurno ćete pomisliti da nema ništa lakše nego skuhati jaja, ali koliko vam se puta dogodilo da vam se žumanjak ili previše stvrdnuo ili bio u tekućem stanju nakon kuhanja? To znači da niste dobro procijenili vrijeme kuhanja, a to, morate priznati, uistinu nije lako kada ne vidite što se događa unutar ljuske.
Neki stavljaju jaja u hladnu vodu i čekaju da zavrije, dok drugi ubacuju jaja tek kada voda proključa. I jedno i drugo imaju svoje prednosti i nedostatke, a posljedice se najčešće vide kod guljenja. Pa, što je onda najbolje? Otkrili smo genijalan trik na Facebook stranici Bright Sidea. S njime će vam navodno skidanje ljuske s jaja postati dječja igra.
Led radi čuda
Dakle, kada se jaja skuhaju, dok su još vruća, uronite ih u posudu s ledom pa probajte oguliti. To bi sada trebalo biti puno lakše. Samo zarolajte kuhana jaja po stolu i ljuska se ne bi smjela mrviti, već ispasti u jednom ili nekoliko većih komada.
A evo i koliko minuta uistinu trebate kuhati jaja. Istina je da nema univerzalnog recepta, već sve ovisi o tome što želite postići. U priloženom videu vidjet ćete kako žumanjak izgleda u kojoj fazi kuhanja. Naučit ćete i nekoliko trikova za prženje jaja, kao i za pripremu kajgane.