U vrijeme Božića i Nove Godine svi smo nekako opušteniji, veseliji i spremniji popiti nešto više. Upravo zato nerijetko pretjeramo pa ujutro ne znamo kako se zovemo, ubija nas mamurluk i puca nam glava od bolova.
Ako obožavaš džin, onda će te sigurno zanimati ovih šest trikova za najukusnije božićne koktele
Da se to ne dogodi i ove godine (jer ipak mislimo da bi se voljela sjećati lijepih trenutaka), evo kako spriječiti alkoholnu štetu:
1. Postavi granice
Dobro je odrediti koliko ćeš popiti, a da ne budeš pijana. Svatko zna svoj limit i dobro ga se držati. Isto tako, alkoholno veselje ograniči samo na vikend.
2. Jedi!
Nema gorega nego piti na prazan želudac. Alkohol tako brže ulazi u krv i doslovno se možeš napiti od samo dva pića. To ti zbilja ne treba. Pojedi nešto bogatije i masnije ako ćeš cijelu noć biti okružena vinom, pivom, žesticom i koktelima.
3. Pij iz malih čaša
Kada pijemo iz velike čaše, automatski si lijevamo do vrha, a to je recept za katastrofu i zapravo mislimo da nismo previše popili.
4. Ne nadolijevaj
Ako si ispila pola čaše, ne nadolijevaj dok ne popiješ sve što je unutra. Također reci i ostalima da ti ne nadolijevaju.
5. Pij vodu
Na svaku čašu alkohola trebala bi popiti čašu vode da razrijediš piće u želucu i da ti ne udari u glavu.
6. Pij sok iz čaše za vino
Umjesto da je napuniš alkoholom, ulij sok u čašu za vino. Jest da možda zvuči čudno i blesavo, ali tako ćeš dobiti osjećaš da 'piješ', a neće biti neželjenih posljedica.
7. Ne daj se nagovoriti
Vrlo često pijemo zbog društva i dopuštamo drugima da nam toče piće. Ako znaš da se ne želiš/ne smiješ se napiti, nemoj dopustiti da ti drugi određuju koliko ćeš piti. Dovoljno si pametna da sama sebi odrediš količinu. Uzdravlje!