Svi ljubitelji pire krumpira znaju da im neće uvijek magično dobro ispasti pire krumpir, naravno to često ovisi i o samom krumpiru, ali i o načinu njegova pripremanja.
Jedina stvarna mana pire krumpira su sve pripreme koje su potrebne za njegovu izradu i naravno, čišćenje nakon toga.
Majčino otkriće
Jedna majka je otkrila kako kuha pire krumpir bez muke sa sjeckanjem, guljenjem ili kuhanjem.
Otkrivajući svoj trik na Mumsnetu, ljubiteljica krumpira je rekla: "Sigurna sam da nisam jedina osoba koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi, nikad nisam vidjela niti čula za to. Dakle, ovim putem vam predstavljam svoj vodič pravljenja pire krumpira."
"Prvi korak u postizanju savršene kaše je da upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite krumpire ondje dok ne omekšaju do kraja. To će ovisiti o veličini krumpira koji koristite i koliko njih, ali možete provjeriti tako da zabodete nož. Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i zgnječiti ga vilicom", objasnila je majka svoj postupak.
Zatim je rekla da možete dodati maslac pa čak i naribani sir i papar po želji i dodala: "Čekam da mi svi kažu da je Nigella napisala knjigu o tome prije deset godina, a ja nikad nisam dobila dopis."
Fanovima se sviđa trik
Pratiteljima ove majke koji vole uštedjeti vrijeme se svidio ovaj trik jednostavnog kuhanja.
Jedan je komentirao: "Već znam da mojoj mikrovalnoj pećnici treba osam minuta tako da ne moram stalno provjeravati. Uobičajeno gulim i kuham 20 minuta prije gnječenja tako da bi bilo lakše i brže."
Drugi nisu bili sigurni da je trik toliko lakši: "Ne razumijem zašto se ljudi uopće trude guliti? Ljuska je dobra za vas, uvijek gnječimo s ljuskom."
Naravno, metoda ove majke dolazi s vlastitim izazovom, kao što je ovaj korisnik primijetio: "Isprobao sam cijeli krumpir u mikrovalnoj pećnici, ali uklanjanje kore s vrućeg krumpira nije zabavno i čini se da ima okus poput pečenog krumpira, iako je to pire", piše TheSun.