Vrlo vjerojatno posjedujete fritezu na vrući zrak, odnosno fritezu koja prži bez kapi ulja, posebno ako imate profil na TikToku, gdje se upotrebljava za hrpu recepata. No, stručnjaci iz Mashablea tvrde kako ih većina ne koristi na pravi način.

Naime, friteze na vrući zrak se ne bi trebale koristiti za prženje, već za pečenje povrća jer su one u suštini parno-konvekcijske peći. U njima cirkulira vrući zrak kako bi se hrana brže skuhala na visokim temperaturama.

Zdraviji i upola kraći proces pečenja

Ako želite ispeći povrće u fritezi, ovo je jedna od metoda.

  • Izrežite povrće kako god želite
  • U ladicu friteze nanesite dosta spreja za kuhanje
  • Stavite hranu u ladicu u fritezi
  • Sprejem našpricajte i hranu
  • Začinite povrće kako god želite
  • Uključite najvišu temperaturu na fritezi
  • Nakon otprilike 10 minuta protresite ladicu kako bi se povrće promiješalo
  • Povrće je pečeno kada je hrskavo na rubovima, ali mekano iznutra. Obično je gotovo za 20-ak minuta

Slijedite navedene upute i svaki ćete put biti nagrađeni svježim i hrskavim povrćem. Postupak koji inače traje 45 minuta tako ćete upola skratiti i nećete koristiti onoliko ulja koliko koristite kada pečete povrće u pećnici. Ono što je najbitnije, proces je toliko jednostavan i zaista ga je teško uprskati.