Sastojci:
pile težine 1, 1/2 kg 1 glavica luka 2 mrkve 2 poriluka sok od rajčice list celera 4 češnja češnjaka temeljac ili kocka pileće juhe 2 do 3 dl bijelog vina ulje sol, papar lovorov list
Priprema:
Pile narežite na komade ili kupite komade koje želite, skinite kožu, zasijecite nožem na nekoliko mjesta, u rasjekline ugurajte češnjak narezan na ploškice. Posolite, poparite i pustite neka odstoji pola sata.
Za to vrijeme, očistite luk, poriluk i mrkvu pa ih sve narežite na kolutiće.
Piletinu prepržite naglo na malo ulja dok ne porumeni sa svih strana. Tada ju prelijte vinom, pustite neka malo ispari uz povremeno okretanje mesa pa dodajte povrće, 1 lovorov list i sok od rajčice.
Kuhajte 40 minuta uz dodavanje otopljene pileće kocke u 3 dl vode.
Netom prije služenja ukrasite usitnjenim listom celera. Piletinu poslužite vruću uz tjesteninu kao prilog.
Prethodni članci:
arti-201007090369006 arti-201003300634006 arti-201003250673006 arti-201002180665006