Pikantni burito za vruće dane
Zaželjeli ste se drugačijeg okusa mesa? Pokušajte sami prirediti meksičko tradicionalno jelo u kojem će podjednako uživati i veliki i mali.
Umijesite burito:
1 kg brašna 100 g svinjske ili biljne masti 250 ml tople vode žličicu soli
Prekriti folijom i ostaviti u hladnjaku barem jedan sat. Od tijesta oblikovati kuglice veličine loptice za golf. Razvaljati na tanko i peći s obje strane na suhoj tavi dok malo ne porumeni.
Nadjev:
400 g mesa (pileće, pureće ili govedina)
glavica do dvije luka
svježa paprika, svježi peršin, celer, mrkva
pelate
80 g kukuruza šećerca
maslinovo ulje
soja umak
sol i papar
50 g parmezana ili trapista
Priprema: Meso narezati na kockice. Uvaljati u sojin umak, maslinovo ulje, peršin, sol i začine po želji. Ostaviti u hladnjaku minimalno jedan sat.
Dinstajte na kockice narezan luk i povrće dok ne omekšaju pa dodajte meso. Dinstajte dok meso ne omekša i zapeče se po želji pa dodajte pelate, kukuruz, papar i usitnjene papričice Peperoncini - količina po želji.
Naribajte sir i poslužite ga uz vrući pikantni nadjev i burito.
403 Forbidden