Paprena piletina s narančom i pohani poriluk

Pripremite piletinu na malo drugačiji način. Počastite se orijentalnim, slatko-ljutim mesom, uz neizostavno vino i češnjak.

26.8.2010.
11:34
VOYO logo

Mali pohani poriluk

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 kom poriluka 150 g brašna 1 jaje pivo ulje sol

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od brašna, žlice ulja, jaja, 3 žlice piva i malo vode napravite mekano tijesto (ne smije biti gusto) i ostavite da odstoji 15 minuta.

Poriluku odrežite bijeli dio, prerežite ga po duljini na dvije jednake polovice, operite ga i stavite kuhati u kipuću slanu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što poriluk omekša, izvadite ga, procijedite, pa svaki komad umočite u tijesto i pržite na vrućem ulju.

Ljuta piletina s narančom i paprikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

poveće pile izrezano na komade ljuta, sitno mljevena paprika 1 kg naranči maslac sol, papar luk i češnjak 1 dl bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na komadima piletine napravite ureze, do kosti, pa posolite, popaprite i natrljajte ljutom paprikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite nekoliko češnjeva češnjaka, narežite svaki na tri dijela pa ugurajte u ureze u mesu. Sve složite u pliću zdjelu i polijte sokom od iscijeđenih naranči. Ostavite da meso stoji u marinadi 3 sata uz povremeno miješanje.

Otopite maslac u tavi i kratko prepržite tanke velike kolutove luka. Na luk dodajte meso, prepržite s obje strane, dodajte malo vode i vino te pirjajte 30-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite vruće uz rižu ili pire-krumpir.

Rolada od pekmeza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna naribana korica limuna pekmez po izboru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Umutite snijeg od bjelanjka, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane sasvim čvrsta. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i mutite još minutu. Žlicom umiješajte brašno i limunovu koricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite u pećnici na 200°C, u plehu koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom.

Nakon 20 minuta izvadite kolač iz pećnice i stavite na mokru krpu. Uvijte tijesto u roladu, a kada se ohladi, razvijte ga, premažite pekmezom i ponovo zarolajte. Režite na šnite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo