Petak je, jede se riba, ali ako nemate inspiraciju što spremati za današnji fini ručak, ne brinite.
Pronašle smo genijalan i jako jednostavan recept koji će oduševiti sve ljubitelje tune.
Ovaj recept ne zahtjeva preveliko kulinarsko umijeće, a neće vam biti potrebno ni previše sastojaka. Uz to, gotov je na brzinu, kako biste mogli što prije navaliti!
Sastojci:
- četiri veće rajčice
- dvije konzerve tune (komadi)
- dvije stabljike celera
- dvije žlice kapara
- jedna žlica maslinovog ulja
- jedna žlica vinskog octa
- sol i papar
- malo peršinovog lista
- malo parmezana
Priprema:
Oštrim nožem odrežite vrlo mali komad rajčice s dna i odstranite gornji dio. Pomoću žlice izvadite sjemenke i unutrašnjost rajčice, grubo ih nasjeckajte te ih stavite u veliku zdjelu. U zdjelu dodajte tunu, nasjeckani celer, kapare, ocat, malo soli, malo papra i promiješajte.
Zatim dodajte nasjeckani peršin i pripremljenom smjesom napunite izdubljene rajčice, pospite naribanim parmezanom i zapecite. Poslužite s onim prije odstranjenim 'kapicama' rajčica, a za prilog možete poslužiti kuhanu rižu, krumpir ili nešto treće - po želji. Dobar tek :)