ZABORAVITE NA SUHOĆU /

Ovaj trik mijenja sve: Domaćice otkrile kako će meso uvijek biti savršeno sočno

Image
Foto: Shutterstock

Iako neki nisu ljubitelji kuhanog mesa, zbog trika koje koriste domaćice da bude sočno i ukusno, možda će ga zavoljeti

4.8.2024.
7:52
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez mesa pa ga se često koristi čak i u juhama. Može se pripremiti na različite načine, ali se rjeđe priprema kuhano meso jer često bude suho i bezukusno. Ali ne mora uvijek biti tako.

Ako ste na posebnom režimu prehrane ili jednostavno želite jesti malo zdravije, pripremite kuhano meso.

Image
Foto: Shutterstock

Kako da kuhano meso bude sočno?

Prilikom kuhanja, meso zadržava svoje prirodne sokove i arome, a dodatkom začina i povrća može se obogatiti okus i nutritivna vrijednost. Iskusne domaćice su otkrile kako se meso pravilno kuha, odnosno stavlja li se u ključalu ili hladnu vodu.

Sve ovisi o tome što želite pripremiti jer od toga ovisi i temperatura vode, a da bi kuhano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih savjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Ako vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za juhu), onda ga obavezno kuhajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuhalo, ostavite ga da se ohladi u temeljcu (u vodi u kojoj se kuhalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo posebno vrijedi za pileće meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hladnoj vodi se jedino kuha meso za juhu i varivo, piše The Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO: Svinjetina je omiljeno meso Hrvatima, no sada se kupuje manje. Što nam donosi jesen?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
race of
DANAS I SUTRA NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike