Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez mesa pa ga se često koristi čak i u juhama. Može se pripremiti na različite načine, ali se rjeđe priprema kuhano meso jer često bude suho i bezukusno. Ali ne mora uvijek biti tako.
Ako ste na posebnom režimu prehrane ili jednostavno želite jesti malo zdravije, pripremite kuhano meso.
Kako da kuhano meso bude sočno?
Prilikom kuhanja, meso zadržava svoje prirodne sokove i arome, a dodatkom začina i povrća može se obogatiti okus i nutritivna vrijednost. Iskusne domaćice su otkrile kako se meso pravilno kuha, odnosno stavlja li se u ključalu ili hladnu vodu.
Sve ovisi o tome što želite pripremiti jer od toga ovisi i temperatura vode, a da bi kuhano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih savjeta.
Ako vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za juhu), onda ga obavezno kuhajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuhalo, ostavite ga da se ohladi u temeljcu (u vodi u kojoj se kuhalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo posebno vrijedi za pileće meso.
U hladnoj vodi se jedino kuha meso za juhu i varivo, piše The Guardian.
POGLEDAJTE VIDEO: Svinjetina je omiljeno meso Hrvatima, no sada se kupuje manje. Što nam donosi jesen?