Pečeni krumpir najfiniji je kada dobijete sočnu i meku unutrašnjost te hrskavost izvana. No, to baš nije lako postići. Ova nutricionistica otkrila je svoj trik s jednim dodatnim sastojkom i njezin recept sada dijele svi.
Laura Ford iz Melbournea u Australiji na društvenim je mrežama podijelila genijalan trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krumpir uz pomoć jednoga neobičnog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.
"Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti", napisala je nutricionistica u svojoj objavi na Instagramu i otkrila cijeli recept.
Sastojci:
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
višenamjenski začin
sol i papar
1 - 2 žlice meda (Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru)
Priprema:
Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir te ga kuhajte između četiri i pet minuta dok ne omekša, ali ne mora biti potpuno gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.