OVAJ RECEPT ZA PEČENI KRUMPIR IZAZIVA OVISNOST: /

Neobičan trik nutricionistice za još veću hrskavost dijeli se kao lud

Image
Foto: shutterstock

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednoga novog sastojka

29.11.2020.
11:06
shutterstock
VOYO logo

Pečeni krumpir najfiniji je kada dobijete sočnu i meku unutrašnjost te hrskavost izvana. No, to baš nije lako postići. Ova nutricionistica otkrila je svoj trik s jednim dodatnim sastojkom i njezin recept sada dijele svi.

Laura Ford iz Melbournea u Australiji na društvenim je mrežama podijelila genijalan trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krumpir uz pomoć jednoga neobičnog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti", napisala je nutricionistica u svojoj objavi na Instagramu i otkrila cijeli recept.

Image
TRIKOVI PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠEN PIRE KRUMPIR: /

Neke sastojke sigurno već koristite, ali neki bi vas mogli šokirati

Image
TRIKOVI PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠEN PIRE KRUMPIR: /

Neke sastojke sigurno već koristite, ali neki bi vas mogli šokirati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

višenamjenski začin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sol i papar

1 - 2 žlice meda (Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir te ga kuhajte između četiri i pet minuta dok ne omekša, ali ne mora biti potpuno gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo