Play ponuda

MCDONALD'S UVODI VELIKE NOVOSTI: Pitate se što rade sa starim uljem iz kuhinje? Odgovor će vas iznenaditi

Image
Foto: AFP, PAUL J. RICHARDS

Iako ga prati glas 'trovatelja' nezdravom hranom, ono što se događa iza kulisa zaista je pohvalno

14.5.2019.
18:46
AFP, PAUL J. RICHARDS
Play ponuda

McDonald's nije samo Big Mac i njegovi ostali prepoznatljivi obroci. Ovaj gigant u industriji brze hrane uvijek traži nove načine za napredovanje. Bilo da je to pretvaranje otpada iz kuhinje u energiju i gorivo ili njihova posvećenost recikliranju, brand ozbiljno razmišlja o održivijoj budućnosti.

Jeste li znali da McDonald's koristi staro ulje za prženje kako bi ojačao svoje dostave? Upravo tako, najpoznatiji lanac restorana na svijetu iskorišteno ulje iz kuhinje pretvara u gorivo kojim opskrbljuje više od polovine svojih dostavnih vozila.

Image

MCDONALD'S-OVA PRVOAPRILSKA ŠALA: Objavili kako uvode sasvim novi burger i mnogi su nasjeli

Image

MCDONALD'S-OVA PRVOAPRILSKA ŠALA: Objavili kako uvode sasvim novi burger i mnogi su nasjeli

shimmer fallback
shimmer fallback

Dokaz da misle ozbiljno

McDonald's se zalaže i za recikliranje. Naime, postavili su si cilj da do 2020. godine ne proizvode apsolutno nikakav otpad. Pohvalna je i činjenica da je kompanija u protekle četiri godine instalirala više od 1100 jedinica za reciklažu, što znači da je znatno lakše razdvajati plastiku i čaše u 85 posto njihovih restorana diljem svijeta.

McDonalds je, isto tako, obećao da će do kraja ove godine ukinuti ponudu plastičnih slamki u svakom od svojih 1300 restorana, javlja Mirror.

Play ponuda
Play ponuda