Sočna teletina jedno je od omiljenijih jela koje se često nađe na stolovima mnogih, posebno u svečanim prilikama. Tajna je savršenog telećeg pečenja u marinadi koja daje mesu neodoljivu aromu, dubok okus i mekoću.
Ljudi vole teleće pečenje jer je blago i lako probavljivo jelo koje se lako kombinira s raznim prilozima. Dobra marinada ističe prirodne arome mesa i čini ga još ukusnijim dodajući mu sočnost jer sprečava isušivanje tijekom pečenja.
Recept za marinadu za teletinu
Marinada za teleće pečenje svakako ovisi o količini i debljini mesa, no preporuča se da vremenski mariniranje traje cijelu noć. Marinada za teleće pečenje najvažniji je korak jer ako se ne odradi na dobar način, meso će ispasti suho, žilavo i neukusno.
Bilo da pripremate ručak za obitelj ili svečanu večeru za goste, prava marinada donijet će neusporedivu razinu užitka i mirisa.
Sastojci:
- teletina
- sol, papar, češnjak u granulama
- 2 režnja češnjaka
- 1 manji ljubičasti luk
- peršin, ružmarin, bosiljak
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 dcl zelenog čaja
- nekoliko kapi limuna
Priprema:
Marinada za teletinu u pećnici priprema se tako što ćete ju prvo začiniti te potom zaliti s maslinovim uljem. Zatim je pospite ružmarinom, peršinom i bosiljkom, no ne u prevelikoj količini kako ne bi bilje preuzelo okus. Zatim dodajte vino, vodu i zeleni čaj te narežite luk i režnjeve češnjaka. Za kraj dodajte nekoliko kapi limunovog soka.
Ovako pripremljena marinada za teleće pečenje vašem će komadu mesa donijeti sočnost, idealan tek i miris.
POGLEDAJTE VIDEO: Ražanj nikad skuplji: Odojak zlata vrijedan, janjetina na cijeni! Direkt u patroli ražnjeva