KAO IZ RESTORANA /

Kuhar otkrio kako uz četiri ključna dodatka napraviti savršen cheeseburger

Image
Foto: Pixabay

Ima li boljeg načina za uživanje u ljetnom danu od burgera? Jedan kuhar je podijelio svoje najbolje savjete za najukusniji cheeseburger

17.8.2024.
12:11
Pixabay
VOYO logo

Sočni burgeri idealno se uklapaju u atmosferu ležernih, opuštenih okupljanja s prijateljima i obitelji. Osim toga, ljetno povrće i začini, svježe ubrani iz vrta, dodaju poseban okus svakom zalogaju. Burgeri nude beskrajne mogućnosti prilagodbe, što omogućuje svakome da kreira svoj idealni obrok.

Vrhunski kuhar otkrio je tajne pripreme savršenog burgera, otkrivajući trikove koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Od odabira mesa do pravog načina pečenja, svaki korak je važan za postizanje idealne sočnosti i okusa, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Kako napraviti savršeni cheeseburger

Ljeto je pravo vrijeme za eksperimentiranje s različitim kombinacijama začina, umaka i priloga. Bilo da ste početnik ili iskusni u kuhanju, ovi savjeti će vam pomoći da podignete svoje burgere na višu razinu.

Kad je u pitanju priprema "savršenog cheeseburgera", kuhar Jordan Simister kaže da postoji četiri jednostavnih koraka koje uvijek slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Odabir pravog peciva

"Iako je brioche popularno pecivo, nije uvijek najbolji izbor. Odlično pecivo mora biti meko, nježno i blago slatko, tako da u njega stane sočan hamburger, a da se ne smoči. Peciva od krumpira su, na primjer, gusta i mogu podnijeti izdašna punjenja. Veličina peciva također je važna - ako su premala, izgleda neuredno, a ako su prevelika - nadjačava okuse", rekao je Simister.

"Vizualno privlačno pecivo je ono sa sjemenkama sezama. U konačnici, pravo pecivo uravnotežuje teksturu, okus i strukturu", objasnio je.

Odmrznite meso

Odmrzavanje mesa nije samo pitanje zdravlja i sigurnosti, ono će također poboljšati okus i olakšati pečenje vašeg mesa.

Image
ISPROBAJTE I VI /

Hrvati ne mogu zamisliti ljeto bez šalše: Ovaj bakin recept će vas odmah osvojiti

Image
ISPROBAJTE I VI /

Hrvati ne mogu zamisliti ljeto bez šalše: Ovaj bakin recept će vas odmah osvojiti

"Najbolja metoda je prebaciti pljeskavice iz zamrzivača u hladnjak, držeći ih u ambalaži na tanjuru oko pet sati. Mogu ostati u hladnjaku do dva dana nakon odmrzavanja. Ako ste u žurbi, mikrovalna pećnica ili potapanje u hladnu vodu mogu ubrzati proces", savjetovao je kuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za vegetarijance i vegane, nanošenje teriyaki umaka na vaš burger prije kuhanja karamelizira vanjsku stranu. Karamelizirani luk i shiitake gljive pojačavaju umami okuse, dok začini poput dimljene paprike i čilija u prahu stvaraju slastan okus", dodao je Simister.

Image
Foto: Pixabay

Provjerite je li meso pečeno

"Kako biste bili sigurni da je vaša pljeskavica pečena, pritisnite sredinu hvataljkama ili prstom - trebala bi biti čvrsta i pomicati se. Međutim, boja nije pouzdan pokazatelj, stoga koristite termometar za hranu", rekao je kuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je dodao: "Umetnite ga kroz bočnu stranu pljeskavice do sredine i ostavite 10 sekundi."

Image
Foto: Pixabay

Postignite savršen sir

Da biste dovršili cheeseburger trebat će vam savršeni sir, ali prema Jordanu, to je stvar osobnog ukusa.

"Kada je u pitanju sir, ne postoji pravilo 'jedan odgovara svima'. Jedan trend sa sirom postaje sve popularniji. Odozgo jednu pljeskavicu pokrijte hrpom željenog sira i pokrijte malom metalnom zdjelom dok se sir ne rastopi i ne počne padati oko pljeskavice. Kada je sir hrskav oko rubova, pažljivo uklonite zdjelu i prebacite pljeskavicu na svoje pecivo", savjetovao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ražanj nikad skuplji: Odojak zlata vrijedan, janjetina na cijeni! Direkt u patroli ražnjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo