KUHARI I KONOBARI SAVJETUJU ŠTO NE JESTI U RESTORANU: / Oni jako dobro znaju kako se što sprema i ova jela nikad ne naručuju

Image
Foto: Giphy

Ako teško odlučujete što ćete naručiti kada sjednete u restoran, zamislite kako je tek ljudima koji su radili kao konobari ili kuhari i znaju točno kako se koje jelo sprema.

9.11.2017.
19:58
Giphy
VOYO logo

Korisnici Reddita koji tvrde da su kuhari, konobari koji su nekad bili dijelom kuhinjskog osoblja, sada su otkrili obroke koje uvijek izbjegavaju naručivati kada izađu u restoran. Među jelima koja nikad ne naručuju su i salate - neki tvrde da one mogu biti i do tjedan dana stare. Također ih odbija natpis "ponuda dana" jer se takva jela često rade od ostataka.

Neki su rekli da nikada neće naručiti piletinu jer, kako kažu, restorani često nedovoljno skuhaju ovo meso, osobito ako je gužva pa su pod povećanim pritiskom. To onda može uzrokovati trovanje hranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO VAM NITKO NEĆE PRIZNATI: /

Trikovi fast food restorana zbog kojih se uporno vraćate

Drugi su tvrdili da konobari često stavljaju salatu u zdjelice golim rukama, tako da uvijek izbjegavaju naručivati salate. Članovi kuhinjskog osoblja odgovarali su na pitanje: "Kuhari i konobari Reddita, koju vrstu jela uvijek izbjegavate kad jedete u drugom restoranu i zašto?"

Image
Foto: Reddit

"Piletinu. Previše sam puta vidio nedovoljno kuhanu piletinu ili zbog gužve ili zbog lijenosti kuhara. Ako i naručim piletinu u restoranu, obvezno provjerim u kakvom je stanju prije prvog zalogaja. Nažalost, vidio sam da mnogi restorani imaju ovaj problem"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Reddit

"Nikad ne naručujte salatu. Pogotovo ne salatu kao prilog glavnom jelu. To s*anje gotovo nikad nije oprano i zna biti staro najmanje tjedan dana."

Image
Foto: Reddit

"Riblje specijalitete. Pogotovo na početku tjedna. Otprilike od ponedjeljka do srijede. Vrlo je vjerojatno da je ostala od vikenda, a možda čak i od prošlog četvrtka. Također, ako je u pitanju samo jedan glavni sastojak koji je naveden na meniju, to znači da vjerojatno stoji već neko vrijeme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Reddit

"Juhu, specijalitete i pileća krilca. Zamislite da radite noćne smjene i gledate na stotine pilećih krila koja se stavljaju u fritezu i udišete onaj miris pileće masti i sokova koji isparavaju iz posude u kojoj meso stoji prije stavljanja na pečenje. To je miris koji ne možete ne osjetiti. Nije to nužno neugodan miris, ali mi je od njega postalo mučno."

Image
Foto: Reddit

"Juhu dana. To su obično samo ostatci od jučer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Reddit

"Juhu ako je kasno. Ona je tada stajala na toplom cijeli dan."

Image
Foto: Reddit

"Dnevni se specijaliteti obično rade od sastojaka koji najdulje stoje u kuhinji. Piletina je dosadna i precijenjena za ono što dobijete. Izbjegavam naručivati bilo što s piletinom što si ne mogu spremiti sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Reddit

"Ovisno o restoranu, ali svako jelo sa sushijem treba izbjegavati. Narudžbe za vikend dolaze u četvrtak i sve ono što ostane prodaje se po akcijskoj cijeni u ponedjeljak."

Image
Foto: Reddit

"Ja se ne usuđujem jesti salatu. Toliko sam puta vidio kuhare kako nepokrivenim rukama diraju salatu, a nitko od njih prije toga ne opere ruke dovoljno dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo