Vrijeme pripreme kolača od sira i bijele čokolade: 55 min
Kalorije: 690 Masnoće: 39,98 g Ugljikohidrati: 79,39 g Proteini: 7,39 g Kolesterol: 108,11 mg Natrij: 308,19 mg
Sastojci za kolač od sira i bijele čokolade:
250 g finih čokoladnih napolitanki, razmrvljenih 1/4 šalice šećera 1/2 šalice maslaca, otopljenog i ohlađenog 340 g bijele čokolade, izmrvljene 1 šalica tučenog vrhnja 600 g svježeg kravljeg sira (na sobnoj temperaturi) 1/4 šalice šećera u prahu 2 žličice ekstrakta od vanilije dva reda bijele čokolade, stavite na toplo malo omekša
Upute za kuhanje:
1. Za pripremu kore, u mikseru s metalnom oštricom dobro izmiksajte zdrobljene napolitanke i šećer. Prebacite u zdjelu i dodajte maslac, mijesite dok ne dobijete glatku masu. Gotovom smjesom obložite kalup za pečenje. Ostavite po strani.
2. Nad srednje jakom vatrom miješajte čokoladu i vrhnje, neprestano miješajte dok ne dobijete glatku masu. Odmaknite s vatre i kad se malo ohladi stavite u hladnjak. Povremeno izvadite pa promiješajte, neka se tako hladi oko 30 minuta.
3. U velikoj zdjeli miješajte sir, šećer u prahu i ekstrakt od vanilije. Neka mikser radi na srednjoj brzini sve dok se sastojci ne ujednače. Dodajte ohlađenu smjesu i sve zajedno miješajte dvije minute. Dobivenu smjesu prebacite u obloženi kalup, prekrijte aluminij folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.
4. Pri serviranju kolača od sira i bijele čokolade, odvojite od kalupa i prebacite na pladanj. Posipajte listićima bijele čokolade pa izrežite i servirajte na tanjure.